Nieuwe artikelen

Aziatische ingrediënten in fusion gerechten gebruiken

Het is altijd leuk om lekker te experimenteren met gerechten. Zeker ook wanneer je op die manier op zoek kan gaan naar wat lekker en ook nog eens gezond is. Je hebt allerlei mogelijkheden om aan de slag te gaan met de gerechten. Wat je bijvoorbeeld kan doen is paneren met panko. Dit is een Japanse vorm van broodkruimels, maar dan net iets meer voedzaam. Daar kan je dus veel voordeel uit halen. Het is allemaal net wat gezonder, terwijl je er van alles mee kunt doen. Zo kan je ook naar andere ingrediënten uit de Aziatische keuken kijken.

Groente en fruit gebruiken

Een andere goede optie die je hebt, is het gebruik van groente en fruit uit deze keuken. Het is natuurlijk wel heel gezond om deze voedzame producten te gebruiken. In dat opzicht is bijvoorbeeld kimchi altijd heel populair. Het is gemakkelijk te gebruiken omdat het gedroogd is. Bovendien kan je het aan heel veel gerechten toevoegen. Dat maakt experimenteren met fusion dus ook wat gemakkelijker. Elk verkooppunt van Aziatische producten moet je daar wel aan kunnen helpen. Het is vooral ook lekker gezond. Het is ook leuk om er gewoon simpele snacks mee te maken.

Op smaak brengen met sambal

Ook je zelf bedachte recepten moeten op smaak worden gebracht. Zout en suiker zijn daar tegenwoordig niet meer toereikend voor. Daarom is het aan te raden om bijvoorbeeld sambal te gebruiken. Het leuke hiervan is dat er heel veel verschillende soorten zijn. Daardoor kan je er dus ook zeker van zijn dat je precies de smaak kunt krijgen die je zoekt. Het is eigenlijk alleen nog een kwestie van het vinden van de juiste soort. Probeer daarom ook meerdere soorten uit. Zo kan je net iets zoeter, of juist net iets scherper gaan met je gerechten. Dat is wat sambal kan doen.

 

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Hipengezond.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Moringa thee: de natuurlijke kracht van de wonderboom

Moringa thee staat steeds vaker in de belangstelling als krachtige kruidenthee met een indrukwekkend scala aan gezondheidsvoordelen. Niet voor niets wordt de Moringaboom ook wel de “wonderboom” genoemd. De bladeren van deze snelgroeiende boom zijn een ware voedingsbom boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Bij Van Bruggen Thee vind je zowel pure moringabladeren als smaakvolle melanges waarin moringa is verwerkt, zoals de geliefde Wonderthee en Mirakelse thee. Wat is moringa en waarom wordt het een wonderboom genoemd? De Moringa Oleifera is een boom die oorspronkelijk groeit aan de voet van het Himalayagebergte, maar inmiddels wereldwijd wordt geteeld. De boom is niet alleen sterk en snelgroeiend, maar ook buitengewoon veelzijdig. Van de bladeren wordt thee gemaakt, van de zaden olie geperst en zelfs de schors wordt gebruikt voor touw. De bladeren bevatten onder andere vitamine A, C, E, calcium, ijzer, eiwitten, omega 3, 6 en 9, en een rijk palet aan antioxidanten.

Gepubliceerd door Hip en Gezond.nl