Hip en Gezond
Image default
Voeding

Een andere manier van dineren

Sociale gelegenheden zijn er in alle vormen en maten. Zo kun je lid zijn van een vereniging, waarbij je samen met anderen leuke activiteiten onderneemt. Hierdoor leer je elkaar beter kennen en zo ontstaan er nieuwe relaties. Maar ook het uiteten gaan of samen thuis met z’n allen genieten van een aantal gerechten, is goed voor de sociale interactie met anderen. Tijdens het eten van verschillende gerechten heb je namelijk genoeg gespreksstof om over te praten. Dit kan gaan over de smaak van de gerechten, wat voor iets leuks je nog hebt meegemaakt de afgelopen tijden en het tonen van interesse in anderen. Voedsel is namelijk een gemeenschappelijk iets wat ieder mens met elkaar verbindt.

Een walking dinner uitproberen

De laatste jaren zijn er veel voedseltrends ontstaan. Sommige van deze trends zijn compleet nieuw, terwijl anderen in een nieuw jasje zijn gestoken of weer populair worden. Een van deze trends is een andere vorm van het standaard dineren, namelijk een walking dinner. Wellicht heb je hier al weleens van gehoord, maar weet je niet precies wat het inhoudt. Wat is een walking dinner dan nu eigenlijk? Bij een walking dinner eet je jouw gerechten niet zittend aan een tafel, maar is het de bedoeling dat je om de zoveel tijd rondloopt. Hierbij kun je met zoveel mogelijk mensen even een praatje maken. Hierbij worden telkens kleine gerechten geserveerd aan de mensen. Er zullen echter nog steeds verschillende gangen bereid worden, zodat je zowel koud als warm zult eten. Vaak zijn de porties van vingerformaat, zodat je van alles wat kunt proeven.

Geen lopend buffet

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een walking dinner geen lopend buffet. Het heeft echter wel inspiratie opgedaan van een lopend buffet, zoals dat vroeger vaker gebeurde. Bij een walking dinner komen de gerechten naar jou toe. Ook zit je niet permanent aan dezelfde tafel, maar loop je eerder van persoon naar persoon. Gelegenheden waarbij een walking dinner zou kunnen werken, is bij een bruiloft, bedrijfsfeest, congres of een benefiet. Het voordeel van een walking dinner is dus dat je jouw eigen gesprekspartners uit kunt zoeken. Daarbij is het een leukere, originele en modernere variant van het lopend buffet. Ideaal ook voor zakelijke netwerkcontacten.

https://chefstbl.com/walking-dinner