Hip en Gezond
Image default
Voeding

Kurkuma en curcumine kopen voor een betere gezondheid

In dit artikel willen we je meer vertellen over kurkuma en curcumine kopen. In dit artikel gaan we je vertellen over kurkuma en de zijtak ervan, namelijk curcumine. Kurkuma en curcumine zijn voedingssupplementen die je naast je maaltijden kan innemen om meer uit je voeding te halen en de gezonde voordelen ervan binnen te krijgen. Kurkuma en curcumine kopen kan bij verschillende webshops in allerlei vormen, zoals in capsules, poedervormen en nog veel meer. Wil je meer weten over deze interessante producten, lees dan snel verder. 

 

Wat is Kurkuma?

Kurkuma is een kruid dat afkomstig is uit India. Het komt van de wortels van Curcumalonga. Kurkuma wordt hierdoor ook wel Kurkuma Longa genoemd. Het is een specerij met een gele kleur, ook wel Indiase geelwortel genoemd. Er zijn veel benamingen voor en kurkuma is in veel soorten te koop. Je kunt het gemalen kopen, maar ook in capsules of in poedervorm. Kurkuma wordt veel gebruikt in maaltijden, zoals curry, of dranken zoals in een Turmeric latte. Kurkuma heeft een helende en genezende werking en wordt daar dan meestal ook voor gebruikt. De capsules kunnen dus bijvoorbeeld worden ingenomen als voedingssupplement naast je voeding en om je lichaam een helende boost te geven. 

 

Een zijtak van kurkuma: curcumine

Curcumine is een zijtak van kurkuma. Het wordt vaak verward met kurkuma, maar is net iets anders. Curcumine is namelijk een stofje dat wel in kurkuma zit, maar dus ook los verkocht kan worden. Curcumine wordt ook verkocht in capsules, in een olie of poedervorm en zit vol met antioxidanten. Hierdoor werkt het ook net zo helend en genezend als kurkuma. Of je curcumine nu in poedervorm, capsule of olie inneemt, het heeft een zuiverende werking. Ook curcumine is bedoeld als voedingssupplement en dus als aanvulling op de maaltijden die je elke dag eet.