Hip en Gezond
Image default
Voeding

Luister jij naar jouw lichaam?

Er zijn heel wat zogenaamde sluipmoordenaars. Ziektes die niet opvallen, maar gevaarlijk kunnen zijn voor jouw gezondheid. Daarentegen zijn er een heleboel signalen die je kunt waarnemen die erop wijzen dat je mogelijk wel wat gezonder kunt gaan leven. Welke signalen heb jij al waargenomen en wat heb je ermee gedaan?

Burn-out

Vaak heeft het lichaam al heel veel signalen doorgegeven, waaruit blijk dat er niet gezond is omgegaan met het lichaam. Met een burn-out roept het lichaam je als het ware tot de orde. Je bent te ver gegaan. Te vaak met leven zoals dat van jou verwacht werd, volgens anderen of volgens perfectionisme en daarbij heb je jezelf verwaarloost. Je hebt dan niet naar jouw innerlijke stem geluisterd.

Jouw innerlijke stem

Wil je de signalen van jouw lichaam goed verstaan? Dan moet je naar jouw innerlijke stem luisteren. Dat is niet die stem die je zegt wat je allemaal moet doen, wat je verkeerd doet, dat je stom bent, etc. Het is een gevoel dat je waarneemt, als die vervelende stem even stil is. Die vervelende stem stil krijgen, dat is al een kunst op zich.

Die vervelende stem wil gehoord worden. Je mag er aandacht aan geven en zelfs mag je die stem zeggen dat het welkom is. Alleen je moet niet alles geloven wat die stem zegt. Het zijn maar gedachten. Je zal merken dat als je die stem hoort, dat de stem weggaat. Want die vervelende stem wordt dan door jouw ware zelf waargenomen. En dat doet de vervelende stem smelten.

De signalen dat je niet gezond bent, handig bij gezond afvallen

Dat kan van alles zijn. Je moet daarvoor goed bewust zijn van jouw lichaam. Maar, als je dat bent merk je het wel. Het kunnen klamme handen zijn, snel moe zijn, een verhoogde hartslag, je ademt vanuit jouw borst in plaats vanuit jouw buik.

Het kan ook zijn dat je een dip ervaart, na te veel suiker te hebben gehad. Het mooie is dat jouw lichaam ook vaak vertelt wat het echt nodig heeft. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een enorme trek in vlees hebt. Het kan dan zijn dat je dan bijvoorbeeld net wat ijzergebrek hebt en jouw lichaam erom vraagt om dit gebrek aan te vullen.

Dit soort signalen de ruimte geven en er wat mee doen kan helpen bij gezond afvallen. Wil jij gezond afvallen en lukt het niet? Lees dan hoe je met de juiste voeding gezond afvallen kunt.

https://www.goede-voeding.nl/afvallen-doe-je-met-de-juiste-voeding/