Hip en Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Zo maak je kinderen enthousiast over gezond eten

Het eten van een gezond dieet is iets dat belangrijk is in alle levensfasen, maar het is vooral belangrijk tijdens de ontwikkelingsstadia. Kinderen hebben een aantal essentiële voedingsstoffen nodig om de lichamelijke ontwikkeling van kinderen te ondersteunen, waaronder vitamines en mineralen. Het kan echter een onmogelijke taak zijn om kinderen aan te moedigen een dieet te volgen dat rijk is aan deze voedingsstoffen. Als je kinderen graag uit eten gaan, neem ze dan eens mee naar een picknick Eindhoven. Je kunt hun favoriete eten zoals pizza of burger maken met groenten. Zo zorg je voor een gezonde maaltijd.

Gebruik gezonde vervangers voor hun favoriete gerechten

Gooi pizza niet van het menu als je kinderen het lekker vinden. Je moet de gerechten bewaren die ze kennen en leuk vinden. Je kunt hiervoor gezondere alternatieven gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld verse tomatensaus op volkoren pita broodjes smeren en garneren met halfvolle kaas en groenten. Het kan in de oven worden gebakken om een ​​gezondere pizza te maken met een portie volle granen, zuivel en groenten. Kalkoengehaktballetjes gemaakt met volkoren broodkruimels en gemalen kalkoen passen goed bij courgette-noedels en andere gezonde alternatieven voor pasta. Deze recepten kunnen zowel bij de lunch op schooldagen als tijdens het picknick Rotterdam geserveerd worden. Help je kinderen om te genieten van het voedsel dat ze al kennen en waar ze dol op zijn, terwijl je ze kennis laat maken met gezonde ingrediënten.

Laat ze helpen bij het bereiden van voedzame maaltijden

Wanneer kinderen de kans krijgen om deel te nemen aan de bereiding van hun maaltijden, is de kans groter dat ze het voedsel eten dat uiteindelijk als resultaat van hun inspanningen wordt geproduceerd. Laat kinderen van alle leeftijden een helpende hand bieden bij het bereiden van maaltijden om er een gezinsactiviteit van te maken. Oudere kinderen en tieners kunnen helpen bij het hakken van groenten en fruit of zelfs zelf delen van een recept opkloppen. Aan de andere kant kunnen jongere kinderen helpen met het roeren en toevoegen van ingrediënten.

Houd een voorraad voedzame snacks bij de hand

Je moet een gezonde snack plank in de koelkast maken als je kinderen tussen de maaltijden door op koolhydraatrijke snacks knabbelen. Makkelijk te pakken snacks zijn onder meer clementines en gesneden appels, beef of kalkoen, rozijnen, halfvolle kaas en babywortelen.

Bespreek de voordelen van een gezond dieet

Naarmate je kinderen ouder worden, krijg je de kans om hen te helpen een beter begrip te ontwikkelen van het belang van het handhaven van een gezond voedingspatroon en hoe evenwichtig eten hen ten goede zal komen. Praat met je kinderen over hoe het voedsel dat ze eten van invloed kan zijn op hoe goed ze presteren bij fysieke activiteiten zoals buitenschoolse sporten of dansen als je een ouder bent van kinderen die aan dergelijke activiteiten deelnemen. Vestig je aandacht op het belang van het handhaven van een gezond dieet en het gebruik van voedsel als brandstof.