Hip en Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Redenen waarom je elke dag een groen sapje zou moeten drinken

1. Alkaliseert het lichaam

De pH van je lichaam is als het goudlokje principe. Het kan niet te zuur zijn. Het kan niet te alkalisch zijn. Het moet precies goed zijn (tussen 7,35 en 7,45 pH).

Je lichaam heeft natuurlijke buffersystemen die het binnen het ideale pH-bereik houden. Maar als je alcohol drinkt of bewerkt voedsel eet, kan je lichaam zuurder worden.

In reactie daarop moet uw lichaam elders in het lichaam buffer mineralen vandaan halen om uw pH te handhaven. Dit kan leiden tot allerlei problemen, zoals zwakke botten, vermoeidheid, stijve gewrichten en spijsverteringsproblemen.

Veel groene groentes eten of een green juice helpt om de alkaliteit op peil te houden. En de makkelijkste manier om dat te doen is met elke dag een groen sapje.

2. De hele dag energie

Als je je moe voelt, wat is dan het eerste waar je naar grijpt? Koffie? Een riskante energiedrank?

Hoewel sommige cafeïnehoudende dranken zoals thee en koffie met mate perfect gezond zijn, zijn ze geen remedie voor de echte reden waarom je moe bent.

Naar schatting 9 van de 10 mensen hebben een tekort aan belangrijke vitaminen, zoals vitamine c en mineralen (1). Als je lichaam geen voedingsstoffen krijgt, werkt het gewoon niet zoals het zou moeten, waardoor je je vermoeid voelt.

Groene sappen zijn de perfecte remedie. Ze geven een bijna onmiddellijke energiestoot. En in tegenstelling tot cafeïne of synthetische stimulerende middelen is er geen late middagcrash.

3. Kan veroudering vertragen

Als je geen grote verscheidenheid aan groenten, fruit en kruiden eet, mis je een belangrijke component van welzijn: antioxidanten.

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen oxidatieve schade, die bijdraagt aan lichamelijke veroudering. Studies hebben oxidatieve schade in verband gebracht met de ontwikkeling van kanker, diabetes, hartziekten en meer (2). En de beste bron van antioxidanten zit in fruit en groenten.

Uit een analyse van 95 studies door wetenschappers van het Imperial College London bleek zelfs dat een dagelijkse consumptie van 10 porties groenten en fruit een opmerkelijke bescherming biedt tegen een reeks ziekten (3).

Dit beschermende voordeel kwam alleen van planten. Groene sappen geven je meerdere porties voedzame superfoods om je inname van antioxidanten te stimuleren.

4. Verbetert de darmgezondheid

Je darmen zijn de basis van gezondheid. Het kan het verschil zijn tussen depressie en geluk (4). Het beïnvloedt bijna elk aspect van je gezondheid. Daarom is het cruciaal om stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat je darmen gezond zijn, en het drinken van groen sap ondersteunt de darmgezondheid.

Dat komt omdat groene sappen spijsverteringsenzymen en prebiotica bevatten. Sommige groene sappen van hogere kwaliteit bevatten zelfs probiotica, goede bacteriën die erkend zijn om de gezondheid van de darmen te ondersteunen.

Al deze stoffen kunnen de gezondheid van je darmen drastisch verbeteren.