Hip en Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Pre-workout voor dummy’s – hoe neem je dit supplement?

Als het aankomt op supplementen zijn er ontzettend veel verschillende keuzes om voor te gaan. Nu is het wel een feit dat niet ieder supplement even efficiënt is. Mocht je op zoek zijn naar een supplement wat goed onderzocht is en waarvan ook echt aan is getoond dat het helpt voor het opbouwen van spiermassa dan raden wij je aan om eens te kijken naar een goede pre-workout. Weet je nog niet wat een pre-workout is en hoe je dit supplement het beste kunt gebruiken? Maak je dan geen zorgen, om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we namelijk de belangrijkste info voor jou op een rijtje gezet!

Functie van een pre-workout

Later in dit artikel komt de wijze waarop je pre-workout kunt nemen nog veel meer aan bod. Maar voor nu is het handig om toch eerst even te kijken naar wat een pre-workout eigenlijk is. We zien namelijk dat lang niet iedereen op de hoogte is van de definitie van dit supplement. Zoals je wellicht wel had verwacht zijn pre-workout supplementen bedoeld zijn om je door een bijzonder zware training te helpen. Om hiervoor te zorgen zit er in dit supplement vaak een combi van suiker, cafeïne en andere energiestimulerende stoffen. Cafeïne is het belangrijkste ingrediënt om op te letten omdat dit de stof is die je echt kan oppeppen. Wij raden af om te kiezen voor pre-workout supplementen met een hoog cafeïnegehalte.

Naast cafeïne zitten er vaak andere stoffen in een pre-workout. Creatine Monohydraat is een populaire toevoeging die in veel pre-workout supplementen wordt gebruikt. Van deze stof is aangetoond dat het de spierkracht en -prestaties tijdens de training kan verhogen. Als je een grotere pomp wilt krijgen bij het sporten dan is het handig om te zoeken naar pre-workout met de stof arginine. Dit is een stikstofdioxide booster en een aminozuur dat werkt als een “vasodilator”. In wezen verwijdt arginine (en andere soortgelijke stikstofdioxide-supplementen) je aderen en slagaders, waardoor het bloed gemakkelijker door je lichaam kan stromen en voedingsstoffen sneller en efficiënter worden afgeleverd. Precies, dit zorgt ervoor dat je nog sneller opgepompte spieren krijgt tijdens je training.

Hoe moet je een pre-workout nemen?

Als je besluit om een pre-workout te gebruiken voor het sporten dan wil je natuurlijk wel weten hoe je dit op de best mogelijke manier moet doen om maximaal resultaat te halen. De belangrijkste vraag om hiervoor te beantwoorden is wat het optimale tijdstip is om het in te nemen. Over het algemeen nemen de meeste mensen de pre-workout zo’n 30 minuten tot een uur voor de training in. Hoewel het de bedoeling is om het voor het trainen te nemen is dit niet verplicht. Voor langere sessies kun je het uitstellen tot een uur in je training. Dit is natuurlijk alleen handig voor de mensen die van plan zijn om voor een erg lange tijd te trainen. Train je normaal dan is 30 minuten over het algemeen de beste tijdsperiode om van uit te gaan.

Hou wel rekening met het feit dat de pre-workout voor een vrij lange kan werkt. Over het algemeen heeft de stof cafeïne een halfwaardetijd van ongeveer drie tot zeven uur na inname. Als je gewend bent ’s avonds te trainen, kun je het beste de helft van de aanbevolen dosis nemen of het inruilen voor een alternatief voor de training. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet zo snel problemen krijgt met in slaap vallen. Dit is dan ook gelijk de reden dat wij aanraden om je altijd aan de dosering te houden die er op het potje staat. Neem je meer dan is de kans groot dat je voor een lange tijd wakker ligt in de avond, dit terwijl slaap juist van cruciaal belang is voor het herstel van je spieren. Ons advies is dan ook om een halve dosis te nemen als je voor het eerst pre-workout gaat gebruiken om te zien hoe je lichaam reageert.

Zelf een pre-workout bestellen?

We hopen dat je vandaag meer hebt geleerd over het voordeel van een pre-workout en over de wijze waarop je dit middel het beste kunt gebruiken voor bij het sporten. Zie het echt als een extra boost, ideaal voor op de dagen dat je eigenlijk niet zo heel veel zin hebt om te gaan sporten. Nu zijn er natuurlijk nog veel meer supplementen te vinden die wellicht ook van belang zijn voor jouw trainingsdoeleinden. Wil je meer te weten komen over deze supplementen? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier hebben we namelijk nog veel meer artikelen voor je geschreven die je zeker even door zou moeten lezen!