Hip en Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

De protheses die worden gebruikt voor een borstvergroting

Er zijn verschillende soorten siliconen protheses die kunnen worden gebruikt om een mooie borstvergroting mee uit te voeren. De meeste bekende borstprothese is de siliconen prothese. Daarnaast zijn er echter ook nog zoutwater gevulde borstprotheses. Beide protheses hebben meerdere voor- en nadelen. De ene soort prothese is niet per se beter dan de andere soort prothese. Het is daarom belangrijk om vooraf voldoende onderzoek te doen naar wat in jouw persoonlijke situatie de beste keuze zal zijn.Daarnaast is het zo dat niet elke kliniek gebruik maakt van beide soorten borstprotheses. Je kunt je daarom het beste door de kliniek laten informeren over wat hierin de opties zijn.

Siliconen protheses worden al een lange tijd gebruikt

Siliconen borstprotheses worden al voor een hele lange tijd gebruikt. Door de jaren heen zijn deze protheses echter wel veel veranderd. Dit komt omdat er tegenwoordig steeds meer kwaliteitseisen worden gesteld aan de protheses die voor borstvergrotingen mogen worden gebruikt. Er zijn verschillende merken die siliconen borstprotheses maken, welke soort borstprothese uiteindelijk zal worden gebruikt is grotendeels afhankelijk van de kliniek. Vele vrouwen hebben na een borstvergroting klachten gekregen die gerelateerd zouden kunnen zijn aan siliconen borstprotheses. Het is daarom belangrijk om vooraf onderzoek te doen naar de kwaliteit van de protheses die een kliniek gebruikt. Wanneer een kliniek hier niets over vermeld kun je zelf contact opnemen met de kliniek om te vragen naar de mogelijkheden.

Het gebruik van zoutwater gevulde protheses

Zoutwater gevulde protheses kunnen bij een borstvergroting worden gebruikt als alternatief voor siliconen protheses. De buitenste laag van de zoutwater gevulde protheses is zo goed als gelijk aan de siliconen borstprotheses. De binnenkant is echter gevuld met een zoutoplossing in plaats van dat deze uit siliconen bestaat. Het zoutgehalte dat voor de protheses wordt gebruikt is zo ongeveer gelijk aan het zoutgehalte in je lichaam. Het vullen van de protheses gebeurd tijdens de operatie. Doordat de arts de protheses zelf zal vullen kan de grootte van de protheses gemakkelijk worden aangepast. De geschikte grootte voor jouw lichaam en wensen zal van te voren in een consult worden bepaald.