Hip en Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Op retraite in het mooie Nederland

Even heerlijk reflecteren op de afgelopen periode en een paar dagen helemaal voor jezelf hebben. Op retraite gaan wordt steeds populairder. En dat is ergens iets goeds, maar ergens geeft het ook zeker aan dat we als samenleving enorm onder druk staan. We staan heel de dag ‘aan’ en krijgen op één dag net zoveel prikkels als iemand dat kreeg in heel zijn hele leven 100 jaar geleden. Bizar eigenlijk als je daar over nadenkt. Met alle dagelijkse indrukken en prikkels is het logisch dat mensen steeds sneller in een burn-out komen. We hebben vrienden, familie, relaties… we sporten, hebben hobby’s en we moeten ook nog brood op de plank krijgen. Ons advies is dan ook: zorg voor jezelf! Neem een lekker warm bad, zet je telefoon een weekendje uit en zorg dat je gezond eet (bij voorkeur gluten en zuivelvrij). En de ultieme tip: ga lekker op retraite!  

Waarom op retraite gaan?

Wat doe je als je op retraite gaat zul je misschien denken? Er zijn verschillende soorten retraites maar over het algemeen ziet een retraite er als volgt uit: je gaat een weekend naar een prachtige locatie midden in de natuur waar je samen met een groep gelijkgestemden bepaalde workshops volgt om lekker te ontspannen. Zo zijn er vaak ademhalingsworkshops, yoga- en meditatieworkshops en er is genoeg ruimte om lekker in de sauna of het bubbelbad te gaan (als deze aanwezig zijn). Alle ingrediënten dus om lekker te ontspannen.

 Tijdens een retraite komt het vaak voor dat bepaalde emoties tot je doordringen. Dit komt omdat we door alle drukte niet meer gewend zijn om emoties te verwerken. Als we ons verdrietig of boos voelen duiken we vaak in onze laptop of gaan we harder werken om maar niets te hoeven voelen. ‘Stil staan’ kan daarom heel eng zijn omdat je dan emoties gaat aankijken die ver weggestopt zitten. Dit klinkt heel zwaar maar het is juist bevrijdend om dit te doen! Verstopte emoties zijn namelijk energieslurpers die op de achtergrond blijven etteren. Als je bepaalde emoties hebt doorvoeld zul je merken dat er weer meer ruimte is om te genieten.  

retraite nederland

 Is een retraite ook voor mannen?

Jazeker! We zien dat vooral vrouwen op retraite gaan omdat er voor mannen nog een enorm taboe ligt rondom emoties uiten en mannen dit al snel als ‘zweverig’ neerzetten. Het is daarom juist tof om te zien dat langzaam steeds meer mannen op retraite gaan om op zichzelf te reflecteren. Twijfel jij als man om te gaan? Wij zeggen: doen!

Ben jij op zoek naar een retraite in Nederland? Bekijk dan het platform van Retraites-Nederland.nl. Hierop vind je een ruim aanbod aan kwalitatieve en leuke retraites.