Hip en Gezond
Image default
Fitness

De meest inspirerende groepslessen voor een sportief begin van het nieuwe jaar

Het jaar 2022 is alweer bijna afgelopen en de meeste mensen kijken er naar uit om weer met een frisse start het nieuwe jaar te beginnen. Velen stappen na de jaarwisseling vol vertrouwen de sportschool. Ga je voor krachttraining? Of kies je toch voor groepslessen? Hieronder vind je een overzicht van de vijf meest inspirerende groepslessen om het nieuwe jaar goed mee in te luiden:

 

  • Spinning: Spinning is misschien wel een van de meest bekende cardio-groepslessen die er in de sportschool te vinden is. Op opzwepende muziek en onder begeleiding van een enthousiaste trainer laat jij de pedalen van een spinningfiets zo snel mogelijk ronddraaien.
  • Boxing: Voor mensen die behoefte hebben aan iets meer ‘power’ bestaan er ook boxing lessen. De meest bekende varianten zijn het gewone boksen, waarbij men met name gebruik maakt van beweging in de armen, en het kickboksen, waar naast het slaan en stoten ook veel getrapt wordt. Boksen zorgt voor een goede conditie en krachtige spieren.
  • Core training: Mocht je toch de focus wat meer willen leggen op het trainen van specifieke spiergroepen, dan is core training wellicht een betere keuze. Bij deze les wordt de nadruk gelegd op het trainen van de taille, heupen, billen en onderrug. Bij core training wordt met name gebruik gemaakt van lichaamsgewicht, weerstandsbanden en gewichtsschijven wat maakt dat de les aan te passen is op ieders niveau.
  • Zumba: Houd je van dansen? Dan is Zumba wellicht wat voor jou. Onder begeleiding van verschillende muzieksoorten wordt je gestimuleerd tot het uitoefenen van danspasjes uit verschillende dansstijlen. Voordat je het weet is gaat de muziek weer uit en heb jij een hele workout bij elkaar gedanst.
  • Yoga: Lijken al deze lessen je toch iets te intensief? Dan is yoga wellicht eerder iets voor jou. In deze rustige les kom jij helemaal tot jezelf. Je bent niet alleen bezig met het trainen van je lichaam, ook aan je geest wordt aandacht besteed.

 

Voor het uitoefenen van deze sporten kun je terecht bij allerlei sportscholen, waaronder verschillende sportscholen in weert. Zo kun je vol sportiviteit het nieuwe jaar in!

https://www.ifhc.nl/weert/