Hip en Gezond
Image default
Diensten

Verschillende soorten fysiotherapie voor elk pijntje en probleem

Bij Fysiotherapie Houten kan je terecht voor veel verschillende soorten fysiotherapie. Het menselijke lichaam is enorm gecompliceerd, het is dan ook niet raar dat er meerdere verschillende soorten fysiotherapie zijn die elk een ander belangrijk doeleinde hebben. Niet elk persoon dat naar de fysio gaat komt er voor een sportblessures. Er zijn namelijk ook fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in bepaalde massagetechnieken, oefeningen om beter te kunnen bewegen, bewegingen voor ouderen en zelfs therapeuten die mensen na ongelukken weer op de been helpen. Er zijn zeker een aantal technieken en fysiotherapie soorten die het meest vaak voorkomen. Gelukkig hoef je niet zelf uit te vogelen welke behandeling jij nodig hebt, dit wordt vaak bepaald door een huisarts en/of fysiotherapeut zelf.

Welke fysiotherapie behandelingen komen het vaakste voor?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten fysiotherapie waar een therapeut zich in kan specialiseren. De meest voorkomende specialisaties in Nederland zijn: Manueel therapeut, Oedeemtherapeut, kinderfysiotherapeut en sportfysiotherapeut. Een manueel therapeut richt zich voornamelijk op het bevorderen van bewegingsvrijheid van het lichaam en het verbeteren van de houding. Dit doen zij door verschillende adviezen te geven en oefeningen voor te schrijven. Een Oedeemtherapeut richt zich voornamelijk op de lymfeklieren. Een voorbeeld hiervan is het stimuleren van het lymfesysteem door middel van lymfedrainage. Ook gebruiken zij verschillende technieken waaronder: fascietechnieken, lymfetaping, en /of zwachtelen.

Wat doen sportfysiotherapeuten en kinderfysiotherapeuten

De namen spreken enigszins voor zich, een sportfysiotherapeut focust voornamelijk op het voorkomen en verhelpen van sportblessures en het revalideren van ongelukken veroorzaakt door sporten. Een kinderfysiotherapeut richt zich voornamelijk op fysiotherapie rondom kinderen. Dit kan zijn het geven van verschillende oefeningen en adviezen voor het omgaan met groeipijnen en andere problemen. Wanneer een fysiotherapeut ervoor heeft gekozen om zich te specialiseren in bepaalde niches waardoor hij of zij zo goed mogelijk kan helpen met specifieke problemen. Dat zegt echter niet dat andere fysiotherapeuten er niets over weten en niet kunnen helpen. Toch kan het zeker geen kwaad om van te voren een goed consult te hebben waarbij uitgelegd wordt hoe het verder gaat.