Hip en Gezond
Image default
Diensten

Hoe ziet een coaching sessie eruit?

Het heeft voor iedereen ontzettend veel toegevoegde waarde om een coaching sessie te nemen. Het maakt niet uit of je het voor werkdoeleinden wilt doen, of eerder voor persoonlijke zaken. Maar het kan allemaal best een beetje spannend zijn, want misschien wil je eerst weten waar je aan toe bent voor je op zoek wilt gaan naar een coach. Daarom leggen wij je hieronder uit hoe een coaching sessie eruit ziet.

 

Doelen

Eerst ga je de coach wat beter leren kennen, natuurlijk wilt de coach ook jou leren kennen. Nadat het ijs een beetje gebroken is, zal er gekeken worden naar de doelen, wat wil je precies bereiken? Dit kan op persoonlijk gebied zijn, maar ook op werk gebied.

 

Ontdekking

De coach gaat ook met je kijken waarom je precies deze doelen wilt behalen, en waarom je nou precies bepaalde dingen doet in bepaalde situaties. De coach helpt je er bij om echt tot het diepste van jezelf te komen, zodat je ook te weten komt waarom je bepaalde dingen doet.

 

Stappenplan

Als alles een beetje duidelijk in kaart is gebracht, dan is het tijd om een stappenplan te gaan maken samen met je coach. Hierbij wordt er gekeken welke stappen er nodig zijn om jouw doelen te gaan bereiken.

 

Begeleiding

Natuurlijk krijg je tijdens het uitvoeren van dit stappenplan tussendoor ook nog begeleiding, je zal vertellen hoe het gaat bij het uitvoeren van het stappenplan en de coach zal je hierbij feedback geven en je eventueel bijsturen in de goede richting mocht dat nodig zijn. Misschien heb je na het lezen van deze tekst wel zoiets van, “dat zie ik op zich wel zitten”. Kijk dan eens voor de coaching bij Inzicht op Inzicht.nl.

 

Het kan voor iedereen nuttig zijn; een coach. Het maakt niet uit of je het wilt toepassen op je persoonlijke leven of op je werk, iemand die je begeleid en vanaf een helikopter zicht kan meekijken is altijd fijn. Als je een coach hebt, dan zal de eerste ontmoeting vooral bestaan uit elkaar beter leren kennen en doelen opstellen die jij wilt gaan bereiken. Daarna ga je samen met je coach ontdekken waarom je nou precies bepaalde dingen doet en bepaalde dingen vindt. Vervolgens ga je samen met je coach een stappenplan opstellen, met natuurlijk de bedachte doelen voor ogen. Tijdens het doorlopen van dit stappenplan krijg je begeleiding van je coach.