Hip en Gezond
Image default
Diensten

Dingen die een tandarts voor je kan doen

Een tandarts Amsterdam heeft veel te bieden. Ze helpen je niet alleen om de gezondheid van je mond te behouden, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je de best mogelijke tandheelkundige zorg krijgt. Tandartsen bieden veel meer dan alleen je tanden poetsen. Ze kunnen ook een verscheidenheid aan procedures uitvoeren, van röntgenfoto’s tot vullingen, wortelkanalen, extracties en cosmetische procedures zoals bleken, fineren en recontouring van het tandvlees.

Röntgenfotos

Röntgenfoto’s zijn een handig hulpmiddel voor tandartsen om problemen met tanden, kaak en mond te diagnosticeren. Ze kunnen gaatjes, scheuren en andere problemen in de tanden vertonen. Röntgenfoto’s kunnen ook de grootte, vorm en positie van elke tand laten zien. Tandartsen zoals degenen die bekend staan ​​om hun expertise in de tandartspraktijk Den Haag gebruiken röntgenfoto’s om naar de structuren in je mond te kijken. Ze hebben bijvoorbeeld röntgenfoto’s nodig zodat ze de wortels van tanden kunnen zien wanneer ze tandbederf of infectie onder een kroon of vulling behandelen. Dit laat hen beslissen welke behandeling moet worden gebruikt om verdere infecties te elimineren voordat deze zich verder in je lichaam verspreiden.

Beugels voor volwassenen en kinderen

Een tandarts kan een beugel gebruiken om tanden recht te zetten. Een beugel is een veelgebruikte manier om scheve of gedraaide tanden te fixeren. Ze worden ook gebruikt om kleine of grote tandheelkundige problemen te corrigeren, zoals kleine openingen tussen de tanden, grote openingen tussen de tanden en te veel tandvlees. Ben je een volwassene die al eerder een beugel heeft gehad en deze opnieuw wilt gebruiken omdat de tanden nog niet perfect zijn? Een tandarts kan je Invisalign aanbevelen in plaats van traditionele metalen beugels. Dit komt omdat ze comfortabeler en sneller werken dan traditionele metalen beugels.

Vullingen

Een vulling is een opvulling die over een beschadigde tand wordt aangebracht om deze te beschermen en zijn functie te herstellen. Een tandarts verwijdert eventuele tandbederf en vult de holte met een geschikt materiaal. Dit omvat composiethars of goudlegering. Dit is afhankelijk van het type tand en de schade. Vullingen kunnen in één afspraak of over meerdere bezoeken worden geplaatst. Ze kunnen ook worden gemaakt van verschillende materialen. Goudlegeringen gaan zonder problemen meerdere jaren mee, maar kunnen uiteindelijk sneller slijten dan andere materialen zoals porselein-gesmolten tanden.