Hip en Gezond
Image default
Diensten

Wat mag je verwachten van een matchmaker?

Mensen als jij hebben het niet gemakkelijk. Je bent ambitieus en je steekt veel tijd in je carrière. Niemand hoeft jou te vragen waar je over tien jaar staat. Je hebt duidelijke doelen voor ogen en je doet er alles aan om deze doelen te bereiken. Niet iedereen om je heen denkt hetzelfde als jij. Voor sommigen ben je te fanatiek terwijl jij vaak vindt dat anderen wat ambitieuzer mogen zijn. Zakelijk en financieel gaat alles voorspoedig. Echter, op het vlak van relaties kom je toch tekort. Je hebt al een aantal relaties gehad, maar met jouw verwachtingspatroon en leefstijl is het niet altijd gemakkelijk om de juiste match te vinden.

Zelf op zoek gaan naar een partner

Als je eerlijk bent, geef je toe dat je te weinig tijd en moeite steekt in het zoeken van je levenspartner. Dat is ook logisch; je werk en je andere bezigheden slokken al zo veel van je tijd op. Je hebt vergeleken met anderen veel minder vrije tijd om rustig uit te gaan, mensen af te tasten en langzaam een relatie op te bouwen. Soms vraag je je af of er wel iemand is die bij je past. In het uitgaansleven of tussen je zakelijke contacten ben je de partner van je dromen nog niet tegengekomen. Ook online dating heb je geprobeerd. Helaas heb je moeten constateren dat niet iedereen even eerlijk is over zijn of haar datingmotieven. Ook heb je al een aantal keren gemerkt dat tussen jou en je online dating partner een wereld van verschil zit. Je hebt er alles aan gedaan, maar de echte match voor een duurzame relatie die ook echt een aanvulling op je leven wordt, zat er niet tussen. Heb je wel eens gedacht aan het inschakelen van een matchmaker?

Wat doet een matchmaker?

Misschien staat de gedachte aan een matchmaker je wel helemaal tegen. Jij bent immers iemand die zelf het initiatief neemt en alles heeft bereikt door keihard te werken en ergens moeite voor te doen. En dan zou je nu hulp van iemand anders moeten aanvaarden? Waarom niet? Een matchmaker is een professional, net zoals jij het bent, maar dan op een ander vlak. Een goede matchmaker is er meester in om de juiste mensen met elkaar in contact te brengen. Dat is wat je van een goede matchmaker mag verwachten en dat geeft matchmaking ook aantoonbaar meerwaarde. Een duurzaam resultaat, in een kortere tijd dan je zelf kunt realiseren.

Matchmakers – hoe werken ze?

Een professionele matchmaker gaat een persoonlijk gesprek met je aan en begeleidt je door het gehele traject. Wensen, verwachtingen en voorkeuren brengt een matchmaker in kaart. Vervolgens gaat de matchmaker zoeken naar een potentiële partner die ook echt een aanvulling op je kan zijn. Met deze potentiële partners voert de matchmakereveneens een uitgebreid gesprek. Als je matchmaker concludeert dat er een grote kans is dat tussen jou en een potentiële partner iets moois kan groeien, brengt hij jullie met elkaar in contact. Een matchmakingbureau  heeft hier al meer heel veel jaar ervaring in. Geef dit bureau eens een kans en laat ze van tevoren duidelijk aantonen hoe hoog hun slagingspercentage is. Matchmaking zou wel eens heel goed bij je kunnen passen.