Hip en Gezond
Image default
Diensten

Verder fietsen met een gereviseerde fietsaccu

Fietsen is gezond. Dat hoeven wij jou als vaste lezer van dit blog niet uit te leggen. Hoe meer je beweegt, hoe beter het voor je lichaam is. En dus pas je regelmatig je fiets. Is je fietsaccu al wat ouder, dan kun je daarmee steeds minder ver fietsen. Tijd om daar wat aan te doen. Hoe? Dat lees je hier.

Je fietsaccu reviseren is in alle opzichten verstandig

Naarmate de accu van je elektrische fiets ouder wordt neemt ook de opslagcapaciteit af en daarmee het aantal kilometers dat je met ondersteuning op je e-bike kunt fietsen. Op een bepaald moment is de tijd aangebroken om de accu van bijvoorbeeld je Gazelle te vervangen. Of te reviseren. En dat laatste is in alle opzichten de verstandigste keuze. Niet alleen is het reviseren van je Gazelle accu goedkoper, het is ook nog eens een veel duurzamere oplossing dan het kopen van een volledig nieuwe batterij voor je Gazellefiets. Dat komt namelijk omdat je bij een revisie alleen de versleten onderdelen van de accu vervangt, namelijk de batterijen die voor de opslag van de stroom zorgen. De behuizing en de elektrische onderdelen, die vaak nog uitstekend functioneren, worden niet vervangen of niet opnieuw geproduceerd, wat bij een volledig nieuwe accu wel aan de orde is. En dus scheelt zo’n revisie in kosten en in de belasting van de aarde. Want het gebeurt ook nog eens gewoon in Nederland, terwijl een nieuwe accu uit het Verre Oosten moet komen en dus een lange reis aflegt.

Hogere capaciteit mogelijk

Bijkomend voordeel van het reviseren van je Gazelle batterij is dat je tijdens het proces kunt kiezen voor een grotere capaciteit dan de accu oorspronkelijk had. Bij een nieuwe accu kost zo’n upgrade vaak een klein fortuin extra, maar bij de bestelling voor de revisie kun je zelf de beschikbare capaciteit kiezen. En dat kan dus ook een grotere capaciteit, en dus groter bereik van de e-bike zijn. Zo kun je nog verder fietsen en dus nog gezonder leven.

Eenvoudig te regelen

Een Gazelle accu revisie is, net als voor de revisie van accu’s van andere merken e-bikes gemakkelijk en snel te regelen op de website van de specialisten in accurevisies fietsaccu-revisie.nl. Je kunt er terecht voor nagenoeg alle merken, ook met oudere modellen. In slechts enkele minuten klik je de accu aan die jij hebt en een tweede leven wilt geven, vervolgens plaats je de bestelling en reken je online af. Het Thuiswinkelwaarborg keurmerk garandeert dat het bestelproces en de betaling veilig en volgens de regels verlopen. Na de bestelling ontvang je per email instructies over het opsturen van je accu. Zodra deze is voorzien van de allernieuwste A-Grade batterijen ontvang je de accu weer terug en kun je weer heerlijke fietstochten maken.