Hip en Gezond
Image default
Diensten

Hoe kan je thuis het beste een massage uit de spa ervaring nabootsen?

Er zijn verschillende dingen nodig om thuis de ideale massage te geven, Massage gel is daar een onderdeel van. Er zijn namelijk verschillende middelen nodig om de huid voor te bereiden op een massage en ook na afloop kan een goede olie, gel of crème goed helpen om de huid gehydrateerd te houden. Er zijn veel verschillende soorten producten te koop, ieder persoon heeft een bepaalde voorkeur qua producten. Zo houden sommige personen meer van geurige producten die voornamelijk bestaan uit meer ‘chemische’ ingrediënten. Terwijl anderen meer houden van volledig natuurlijke producten die formules gebruiken die zo simpel mogelijk zijn. Toch is er meer nodig dan alleen een aantal goede huidproducten.

Hoe sfeerbepaling kan zorgen voor rust en sereniteit

Een goede sfeer kan veel uitmaken voor de kwaliteit van de massage. Een goede massage kan pas echt zijn werking hebben wanneer het gemasseerde persoon zich volledig tot rust voelt. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te bereiken, elk persoon vind een andere aanpak belangrijk maar over het algemeen zijn er een aantal dingen die voor vrijwel iedereen werken. zo is het fijn om een comfortabele scenery te creëren door het persoon op zijn of haar gemak te stellen. Dit kan door het voeren van een kort gesprekje en een duidelijke uitleg. Ook kaarsen, een zacht muziekje of geluiden kunnen al veel doen voor de sereniteit van het persoon.

Het doen van research kan veel verschil uitmaken

Een beetje onderzoek doen is uiteraard altijd verstandig, dus ook voorafgaand aan het geven van een massage. Kijk hierbij dan vooral naar de verschillende massagetechnieken en wat elke techniek kan bijdragen voor het gemasseerde persoon. Wilt hij of zij namelijk wat lossere spieren? Dan kan er beter een opwarmende crème gebruikt worden samen met een specifieke techniek. Wordt er verlangt naar een ontspannende massage? Ook hier zijn technieken voor en een bepaalde rustgevende geur kan hier ook veel aan bijdragen. Vrijwel al deze informatie is online te vinden en maat de gehele ervaring veel professioneler en fijner voor beide partijen.