Hip en Gezond
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Veilig en gezond wonen

Bescherming van het huis en de veiligheid van het gezin zijn de hoofddoelen van een huisbeveiligingssysteem. Dit omvat het detecteren van inbraak, maar een beveiligingssysteem detecteert ook een aantal andere bedreigingen, zoals rook, brand, koolmonoxidevergiftiging en waterschade.

Of u nu zelf toezicht houdt of betaalt voor professionele bewaking, u kunt weten of er gevaar in uw huis is, waar u ook bent. Een professioneel bewaakt beveiligingssysteem zal de hulpdiensten voor u bellen als een rook- of overstromingssensor wordt geactiveerd, of u nu thuis bent, weg bent of slaapt. Het is vermeldenswaard dat u de apparatuur van het beveiligingsbedrijf moet kopen om professionele bewaking van rook- en watersensoren te krijgen, wat niet is inbegrepen in de standaardpakketten en extra kosten met zich meebrengt.

Veel draadloze huisbeveiligingssystemen werken met een smartphone-app, een handige manier om uw gezin en huisdieren in de gaten te houden. De deursensoren en bewegingssensoren die zijn ontworpen om u te waarschuwen wanneer er iemand rondsluipt, kunnen u bijvoorbeeld ook waarschuwen wanneer uw kind thuiskomt van school, of u vertellen of uw bejaarde moeder die ochtend uit bed is gekomen.

 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een huisbeveiligingssysteem?

U hebt niets aan een huisbeveiligingssysteem als niemand er aandacht aan besteedt, en daarom moet u serieus professionele bewaking overwegen. Hoewel het zelf bewaken van het beveiligingssysteem van uw huis de goedkoopste optie is, is het misschien niet de beste voor de veiligheid van uw gezin. Iemand kan inbreken wanneer u ver van huis bent, of uw rookalarm kan afgaan wanneer u in een hotel slaapt, en u zou er niet noodzakelijk van op de hoogte zijn.

Een beveiligingsysteem is maar zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het goed om preventief te werk te gaan en te kiezen voor sloten die goed tegen aanvallen zoals lockpicking beschermd zijn. Andere belangrijke kenmerken voor thuisbeveiliging hebben te maken met de apparatuur en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Het hart van een huisbeveiligingssysteem is het basisstation, ook wel hub genoemd. Dit kan een touchscreen zijn dat aan de muur wordt bevestigd, een eenvoudige doos die in een kast kan worden gezet, of een apparaat met een geïntegreerd toetsenbord dat is ontworpen om in de open lucht te worden bewaard. Welke extra functies het ook heeft, zijn primaire doel is het centrale communicatiepunt te zijn voor alle veiligheidssensoren die deel uitmaken van uw systeem. Vaak fungeert het ook als binnensirene.


Een van de handigste kenmerken van draadloze huisbeveiligingssystemen is dat u ze vanuit uw handpalm kunt bedienen. Alle door ons beoordeelde systemen hebben een bijbehorende smartphone-app waarmee u het beveiligingssysteem van uw huis eenvoudiger dan ooit kunt inschakelen, uitschakelen, bewaken en beheren.