Hip en Gezond
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Gezond zijn of gelukkig zijn, wat is nu belangrijker?

Met name mensen van een latere generatie nemen in hun taalgebruik meer het belang mee van een goede gezondheid. Dat is misschien niet eens direct zo, omdat ze door levenservaring beter weten wat belangrijk is. Het kan ook gewoon zo zijn dat ze merken dat de gezondheid afneemt en het daardoor extra waarderen als het wel goed gaat met de gezondheid. Maar, wat is nu belangrijker: gezond zijn of gelukkig zijn?

Everybodyfrank.com: het valt niet los te koppelen

Organisatie www.everybodyfrank.com is er helder over: het is zeer individueel bepaalt wat iemand als eerste noemt. Alleen eigenlijk kun je het niet loskoppelen van elkaar. Gelukkig zijn en gezond zijn, zijn namelijk met elkaar verbonden. Dat is iets wat in de huidige westerse denkwijze nog vaak misgaat, aldus everybodyfrank.com Bij everybodyfrank.com werken ze daarom voor bedrijven aan de gezondheid, maar ook aan het geluk van medewerkers. Dat is niet alleen goed voor werknemers weten ze bij everybodygroepfrank.com. Het zorgt ook voor een betere sfeer op het werk en voor een hogere productiviteit. Een werkgever is er dus ook blij mee.

Hoe gezondheid en geluk op elkaar inspelen

Gezondheid en geluk beïnvloeden elkaar. Voel je dat je niet lekker in je vel zit? Dan zie je dat ook vaak terug in de lichaamshouding. Het kan ervoor zorgen dat je een slechtere houding gaat aannemen en dit kan zorgen voor een slechtere gezondheid. Andersom kan een ziekte je belemmeren of veel pijn veroorzaken, die ervoor zorgt dat het moeilijker is om vrolijk te blijven. Het is dus eigenlijk onmogelijk om het ene helemaal los te zien van het andere. Als je dus gezond wil zijn is het dus ook slim om voor je geluk te zorgen. En andersom geldt dit ook: wil je voor je geluk zorgen, zorg dan ook dat je gezond leeft.