Hip en Gezond
Image default
Onderwijs

Hoe creëer je met holistisch leven moeiteloos geluk?

Iedereen wil waarschijnlijk met holistisch leven moeiteloos gelukkig zijn. Holistisch leven is een manier van leven die gezondheid en welzijn bevordert. Het is zoals de naam al doet vermoeden, een holistische benadering van het leven, wat betekent dat het rekening houdt met alle aspecten van het leven, inclusief de fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten. Holistisch leven betekent dat je beslissingen neemt die goed voor je zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Je maakt keuzes die je algehele welzijn ondersteunen, niet alleen voor nu maar ook in de toekomst. Het basisprincipe achter holistisch leven is dat alles met elkaar verbonden is en van elkaar afhankelijk is. Je gedachten, gevoelens en handelingen beïnvloeden niet alleen jou, maar ook alle anderen om je heen. Je kunt jezelf niet scheiden van anderen, dus alles wat er in de wereld gebeurt, heeft ook invloed op alle anderen die op deze wereld thuishoren.

Hoe bereik je geluk door een holistisch leven?

Geluk is een gemoedstoestand, en het is niet iets dat je van de ene op de andere dag kunt bereiken. Er is tijd, geduld en toewijding voor nodig. Geluk komt van binnenuit, dus de sleutel is te vinden wat je gelukkig maakt buiten jezelf. Holistisch leven bereik je door balans in je leven te creëren. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je genoeg energie hebt om je inspanningen op alle gebieden van je leven vol te houden. Het betekent ook zorgen voor jezelf fysiek (goed eten), mentaal (georganiseerd blijven), emotioneel (jezelf uitdrukken), spiritueel (verbinden met anderen), en sociaal (teruggeven).

Hoe verbind je jezelf met alles om je heen?

Een holistische levensstijl gaat over het verbinden met alles om je heen. Dit betekent dat alle dingen die je doet in je leven een uitbreiding moeten vormen van wie je bent en wat je gelukkig maakt. Een holistische levensstijl gaat over het vinden van evenwicht in alles wat je doet. Het betekent een manier vinden om je emoties onder controle te houden, zodat ze je dagelijks leven niet verstoren of problemen veroorzaken voor je omgeving. Het betekent ook een balans vinden tussen werk en plezier, tussen vrienden en familieleden en tussen tijd alleen versus tijd met anderen.

De manier om te overleven in het leven

Een holistische benadering van het leven gaat over het begrijpen van de onderlinge verbondenheid van alle dingen en jezelf zien als een deel van dat grotere geheel. Het gaat over mindful zijn, in het moment, en openstaan voor mogelijkheden. Het gaat over leven in het huidige moment, je bewust zijn van je gedachten en gevoelens zodat je keuzes kunt maken die het beste zijn voor jou en je omgeving. Holistisch leven is niet iets dat je zal lukken van de ene op de andere dag. Maar als je bereid bent kleine veranderingen in je leven aan te brengen, zul je merken dat ze een grote invloed kunnen hebben op hoe gelukkig je bent.