Hip en Gezond
Image default
Onderwijs

Handige dingen om te weten over de opleiding sportmasseur

De Sportmasseur opleiding is ideaal voor diegenen die altijd al een passie hebben gehad voor sport en daar graag hun toekomst van willen maken. Zoals de meesten wel weten is de sportwereld ontzettend groot en zijn daarbinnen dan ook veel verschillende baanmogelijkheden. Sportmasseur is er een van en het is ook zeker een aanrader. De opleiding tot sportmasseur stoomt je klaar om elke blessure en problemen tegen te gaan om de sporters zo goed mogelijk te verzorgen. Verder zijn er ook veel verschillende mogelijkheden op alleen al het gebied van sportmassage. Zo beginnen veel studenten van deze studie een eigen praktijk of gaan bij een andere praktijk werken. Ook eindigen sommigen bij sportteams en kiezen anderen er voor om door te gaan studeren.

Waar kan je naar doorstromen met deze opleiding?

De opleiding is ingedeeld over negen maanden, vervolgens is het mogelijk om bepaalde certificaten en diploma’s te behalen die erg bruikbaar zijn in de toekomst. Zo is het mogelijk om een EHBO diploma te behalen en ook een certificaat voor eerste hulp bij sportongevallen. De stof wordt getoetst door middel van praktijk- en theorie examens en vervolgens kan jij jezelf een sportmasseur noemen. Met deze titel heb je verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een eigen praktijk te beginnen of om aan te sluiten bij een andere. Ook kun je goed doorstromen naar een andere opleiding zoals fysiotherapeut.

Kan iedereen zich aanmelden voor deze opleiding

Een groot voordeel van deze opleiding is dat er geen strenge eisen zijn op het gebied van vooropleidingen. Ook wordt er een didactische werkwijze gehanteerd. Er zijn in totaal ongeveer 28 avonden aan lesstof plus twee avonden met voorbereidingen op de examens om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen slagen en door kunnen met hun toekomst. De studiebelasting wordt ongeveer geschat op zeven uur per week waardoor het goed mogelijk is om de studie te volgen naast een baan of zelfs een eventuele andere opleiding. De mogelijkheden zijn dus eindeloos met een goede kans op een toekomstige baan in de sportwereld.