Hip en Gezond
Image default
Gewichtsverlies

Deze manier van diëten helpt bij afvallen

Wil je een paar kilootjes verliezen of echt flink wat afvallen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een paar manieren gevonden die goed werken met afvallen. Deze manieren zijn makkelijk te beginnen en ook makkelijk weer af te bouwen zodra je de gewenste kilo’s kwijt bent. Belangrijk is wel dat je goed opbouwt en afbouwt, zodat je ook echt de kilo’s eraf houdt en deze niet opeens weer terugkomen. Hieronder hebben we twee tips voor je neergezet. Deze kun je combineren of je kunt een van de twee gebruiken. Hoe dan ook, zullen ze helpen met afvallen. 

 

Caloriearm eten is belangrijk 

De basis voor iedereen die wil afvallen is eigenlijk makkelijk: minder eten en meer bewegen. Eten is belangrijk bij afvallen en daarom willen we je meer vertellen over caloriearme maaltijden. Door caloriearm te eten krijg je minder calorieën binnen dan die je elke dag verbruikt. Hoeveel je elke dag verbruikt is afhankelijk van je werk en hoeveel je sport. Zelfs met een zittend beroep en niet sporten verbruik je al een paar duizend calorieën per dag. Door onder deze calorieën te blijven en door dus caloriearme maaltijden te eten zul je dus afvallen. Dit noemen ze een calorie deficit. 

 

De werking van intermittent fasting

Als tweede willen we een manier van eten noemen die de laatste jaren steeds populairder geworden is: intermittent fasting. Bij intermittent fasting gaat het niet zo zeer om wat je eet, maar om hoe je eet. Je kiest bij deze dieetvorm namelijk een bepaald deel van de dag waarin je eet. De rest van de dag mag je dan niet eten. Een voorbeeld is: 16 uur van de dag eet je niet. In de overige 8 uur, mag je dan wel eten. Dan moet je er wel op letten dat je enigszins gezond en normaal eet. Deze manier van vasten kan je goed helpen met afvallen.