Hip en Gezond
Image default
Voeding

Wat voor invloed heeft koffie op je lichaam?

Veel volwassen hebben een ritueel waarbij ze hun dag starten met een lekker kopje koffie. Naast dat deze warme drank erg lekker is, wordt het ook vaak gezien als een sociale activiteit waar mensen aan mee doen voor de gezelligheid. Winkeliers schenken vaak koffie en thee aan klanten om hun gastvrijheid te uiten en het ijs te breken. Maar is koffie eigenlijk wel goed voor je lichaam? Lees er hier meer over!

Welke soorten koffie zijn er?

Er zijn verschillende soorten koffie op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld de espresso, americano, latte macchiato en lungo. Naast de verschillende soorten koffie, zijn er ook diverse soorten bonen en koffiecups die je kan gebruiken voor het maken van deze warme drank. De meeste bekende bonen zijn de Douwe Egberts Aroma Rood en de Gran Maestro Italiano. Tegenwoordig wordt er echter steeds meer gebruik gemaakt van koffiecups, omdat deze makkelijk in gebruik zijn. Daarnaast voorkomen ze verspilling. Ideaal dus!

Wat zijn de voordelen van koffie drinken?

Er zijn een aantal voordelen aan het drinken van koffie. Zo zorgt de cafeïne in koffie er namelijk voor dat jij je beter kunt focussen en langer kunt concentreren. Vooral tijdens lange werkuren kan dit warme drankje goed van pas komen. Naast dat je productiever wordt, bevorderd koffie ook het spierherstel en zelfs je vetverbranding. Koffie heeft dus zeker effect op je lichaam, maar ook de omgeving wordt beïnvloed door deze drank. Tegenwoordig zijn er veel alternatieven die ervoor zorgen dat het milieu zo weinig mogelijk wordt aangetast. Er zijn bijvoorbeeld Espresso cups die 100% afbreekbaar zijn. Daarnaast gaan ze ook nog enorm lang mee omdat ze vacuüm verpakt zijn. Zo zie je maar dat er tegenwoordig veel gefocust wordt op de impact die afval heeft op het milieu.

Wat zijn de nadelen van koffie drinken?

Naast al de voordelen van koffie drinken, zijn er natuurlijk ook nadelen aan verbonden. Wanneer je teveel drinkt van deze cafeïne bom, kun je je rusteloos en angstig voelen. Daarnaast zijn slaapproblemen en hoofdpijn veel voorkomende klachten wanneer er teveel koffie wordt gedronken. Let er daarom op dat je niet meer dan 3 kopjes koffie (met cafeïne) drinkt per dag.

https://dekoffiejongens.nl/espresso-cups/