Hip en Gezond
Image default
Voeding

Wat is Whey proteïne?

Whey proteïne heeft de hoogste biologische waarde van alle eiwitten. Het is onder sporters het meest gebruikte eiwitsupplement. In iedere sportschool praat er wel iemand over 100% Whey gold, een van de meest verkochte eiwitshakes. Dat is niet zo vreemd, gezien de voor sporters positieve effecten van dit complete eiwit, dat alle negen essentiële aminozuren bevat. Whey proteïne wordt door bodybuilders, fitnessers, atleten en andere duur- of krachtsporters gebruikt als hulpmiddel bij de spieropbouw. Het natuurlijke eiwit heeft invloed op de vetverbranding en het immuunsysteem en het zorgt voor een verminderde eiwitafbraak. Het zijn redenen waarom sporters veelal het geconcentreerde 100% Whey gold gebruiken voor de verbetering van hun prestaties.

Whey eiwit bevat alle negen essentiële aminozuren

Eiwit is een voor de gezondheid essentiële voedingsstof. Het is na water de meest voorkomende organische stof in het menselijk lichaam. Eiwitten vormen de bouwstoffen van het lichaam. Ze worden gebruikt bij het opbouwen en herstellen van de spieren, het bindweefsel, de organen, het bloed en het zenuwstelsel.

Het Whey eiwit is een bijproduct van de productie van kaas en het vloeibare bestandsdeel van melk, dat als zuiveldrank tevens het eiwit caseïne bevat. Whey proteïne wordt gescheiden van de caseïne, verhit en gedroogd, waarna er een mooie poedersubstantie overblijft. In het Whey eiwit komen alle negen voor het lichaam noodzakelijke aminozuren voor, ofwel de bouwstoffen van eiwitten. Aminozuren spelen ook een belangrijke rol bij weefselherstel en het helen van wonden.

100% Whey gold voor spiermassaopbouw, fysiek herstel en gewichtsverlies

Whey proteïne wordt om verschillende redenen door uiteenlopende sporters gebruikt. Veelal voor het opbouwen van spiermassa en voor het herstel van de spieren na een wedstrijd of een training. Of om vetvrije massa te krijgen. Het lichaamseigen eiwit wordt als shake ingenomen door mannelijke en vrouwelijke sporters die gewicht willen kwijtraken of vanwege een dieet hun eiwitten willen aanvullen. Het Whey eiwit heeft een hoge voedingswaarde.

Whey concentraat als 100% Whey gold is de meest gebruikte vorm van dit natuurlijke eiwit. Concentraat bevat een zeer hoog eiwitpercentage en bestaat verder uit een geringe hoeveelheid koolhydraten, vezels en vetten. 100% Whey gold bevat ook meer Whey isolaat, de zuiverste van deze eiwitsoort met een hoge eiwitconcentratie. In het eiwitpoeder zit tevens het pure hydrosilaat, dat er mede aan bijdraagt dat het Whey proteïne snel door het lichaam wordt opgenomen. De eerste eiwitten komen al na circa 20 minuten in de bloedbaan. Het is ook geschikt voor sporters met een lactose-intolerantie.

100% Whey gold mengen met water, melk of een sapje

100% Whey gold is als poeder eenvoudig met water, melk of een sapje te mengen. Met melk is de shake romiger en met water vloeibaarder. Het lost snel op, zodat sporters het gemakkelijk kunnen opdrinken. Het eiwitpoeder is verkrijgbaar in meerdere smaken, zodat het ook goed smaakt. Het wordt gebruikt door zowel beginnende als professionele sporters.

De meeste sporters drinken twee shakes met 100% Whey gold per dag. Dit is omdat het lichaam geen eiwitten kan opslaan, maar ze wél elke dag nodig heeft. Goede inneemmomenten zijn bijvoorbeeld bij het ontbijt en na een wedstrijd of een training. Daarnaast kunnen eiwitten ingenomen worden uit vaste voeding, zoals vis, vlees, zuivelproducten, noten, bonen en peulvruchten.