Hip en Gezond
Image default
Voeding

Voordelen van gezond eten

Gezond eten zorgt voor velen voordelen voor zowel lichaam als geest. Vaak wordt er gedacht dat je door het eten van een salade al meteen kunt afvallen, maar dit is niet het geval. Gezond eten kun je het beste toepassen in je levensstijl. De voordelen van gezond eten zie je vaker terug op de lange termijn. In deze blog lees je de voordelen.

Minder verkouden en grieperig

Door het eten van gezonde voeding kun je de kans op verkoudheid en ziek zijn verminderen. Dit komt doordat er in gezond eten voldoende vitamines en mineralen zitten die ervoor zorgen dat je lichaam zelf instaat is om de grieperige virussen op te ruimen. Naast het eten van vitamines en mineralen is het ook belangrijk om vitamine C en B6 binnen te krijgen. Als je een gevarieerd voedingspatroon aanhoudt dan krijg je van alles genoeg binnen.

Betere stoelgang

Heb je vaker last van buikpijn na het eten of een opgezette buik? Of heb je last van winderigheid en diarree? Dit kan allemaal te maken hebben met je voeding. Door het eten van veel suiker of junkfood wordt de vertering in je darmen verwerkt door allemaal bacteriën. Hierdoor krijg je spijsverteringsproblemen. Als je gevarieerd en gezond eet werken je darmen en je darmflora weer zoals vanouds en ben je van de problemen af. Heb je inspiratie nodig voor gezonde en lekkere lunch gerechten? Lees dan deze blog.

Gezond oud worden

Het eten van gezonde producten zorgt ervoor dat je lichaam op latere leeftijd goed in staat blijft en goed kan herstellen. Misschien denk je nog niet aan ouder worden, maar je helpt je lichaam er enorm mee als je bezig bent met gezonde voeding. Zo blijf je zelfs op oudere leeftijd nog vitaal en fit. Daarnaast krijg je door het eten van gezonde voeding een mooie huid, dat scheelt een aantal rimpels als je ouder bent!

Goede nachtrust

Eet jij voor het slapengaan nog producten die suiker bevatten en kun je niet slapen als je in bed ligt? Dat kan komen door de suiker die je gegeten hebt, want dat zorgt er namelijk voor dat je een energie boost hebt gekregen. Daardoor kun je niet slapen. Vermijd daarom voeding die veel suikers bevatten, vooral als je nog moet slapen. Je zult merken dat als je gezond eet, je nachtrust een stuk beter wordt.

Meer energie en concentratie

Gezonde voeding zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en dat je concentratie verbeterd. Dit komt doordat gezond eten je meer energie geeft in plaats van producten die suiker bevatten: je krijgt een piek energie en daarna verdwijnt die energie. Je kunt je concentratie verbeteren door voeding te eten die goed zijn voor je hersenen zoals noten, vette vis en gezonde oliën.