Hip en Gezond
Image default
Voeding

Hoe kan ik beginnen met meal preppen?

Meal preppen wordt steeds populairder. Niet alleen onder fanatieke sporters, maar ook voor mensen die weinig tijd hebben om een maaltijd te koken. Meal preppen is hier namelijk de perfecte oplossing voor! De bedoeling van meal preppen is, dat je op één dag maaltijden kookt voor de hele week of een aantal dagen.

Wat houdt meal preppen in?

Meal preppen is niets anders dan maaltijden vooraf voorbereiden, zodat je dit op een later moment kunt eten. Veel mensen kiezen ervoor om op één dag alle maaltijden te koken. Zo kun je bijvoorbeeld op zondag alle maaltijden koken voor de hele week. Het meal preppen van je ontbijt is ook mogelijk om te ontbijten, overnight oats zijn ook een geliefde ontbijt keuze.

Hoe ziet je week eruit?

Voordat je begint met preppen, is het verstandig om eerst na te denken over hoe jouw week eruitziet. Hou rekening met het aantal dagen dat je werk, wanneer je uit eten gaat etc. Het zou namelijk zonde zijn als je niet alle maaltijden kunt eten. Probeer daarom een realistische schatting te maken van het aantal meal preps dat je nodig hebt.

Hoelang kun meal preps bewaren

Dit is afhankelijk van wat jezelf fijn vindt. De een vindt het fijner om een hele week maaltijden voor te bereiden, de ander doet dit om de 3 dagen. Besluit je om voor een hele week maaltijden te preppen? Dan moet je eten gaan invriezen. Aangezien je gekookt eten maximaal 3 dagen in de koelkast kunt bewaren. Het voordeel van een hele week meal preppen is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het eten.

Vind je het niet lekker om maaltijden van de vriezer te eten? Dan kun je kiezen voor meal preps van maximaal 3 dagen. Deze maaltijden kun je goed in de koelkast bewaren. Bewaar het eten dat je kookt in bakjes. Deze bakjes kun je vervolgens goed bewaren in de koelkast of vriezer.

Label je maaltijden

Label je maaltijden, zodat je weet wat er in de bakjes zit en wat de portie hoeveelheid is. Dit is handig als je strikt op je voeding let en je bezig bent met sporten. Gesproken over sport, naast meal preppen kun je ook gebruik maken van supplementen. Vooral als beginnende sporter kan het vinden van de juiste supplementen lastig zijn.  Doe online al research naar de beste supplementen voor bij het sporten om er zo achter te komen welke supplementen het beste bij jouw situatie passen.

Meal preppen ideaal om tijd te besparen

Kortom, meal preppen is ideaal voor mensen die tijd willen besparen. Daarnaast is meal preppen persoonlijk en hoef je jezelf niet te dwingen om maaltijden van tevoren voor te bereiden.

 

https://trendheads.nl/beste-supplementen-sporten/