Hip en Gezond
Image default
Voeding

Het organiseren van een verjaardagsfeestje

Het plannen van een verjaardagsfeest kun je groots maken als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen een intiem feestje te organiseren met wat familie en vrienden óf je gaat voor een enorm groot feest met veel gasten. Beide opties zijn leuk. Kies waar je je goed bij voelt en kijk vooral ook naar je budget en de ruimte waar je het feest wilt organiseren. Bovendien is het handig om je te bedenken of je gasten blijven eten. Als goede gastheer of -vrouw wil je toch het liefst dat je gasten voortdurend gespijsd en gelaafd zijn.

Een hapje en een drankje

Eten is toch wel een essentieel onderdeel van jouw feestje! Een goed verjaardagsfeest valt of staat met het voedsel en de muziek. Nu kun je je muziek altijd aanpassen als dit niet goed bevalt. Met eten werkt het ietwat anders. Het is goed om van tevoren ruim voldoende in te slaan en goed te bedenken of je bijvoorbeeld een lopend buffet wilt organiseren of allerlei kleine hapjes. Hapjes als toastjes met allerlei salades, meloen met ham of mini gezonde wraps bijvoorbeeld zijn leuk, lekker en feestelijk! Of wat dacht je van een uitgebreide kaasplank, een chocoladefontein met soorten fruit en marshmallows, een aantal hartige taarten en vishapjes? Je zou een cateraar kunnen inschakelen, maar de enthousiaste amateur kok vindt het vaak geweldig om zelf het eten te organiseren. Bovendien zijn hapjes als mini hartige taartjes of gezonde wraps leuk om zelf te bereiden. Een lopend buffet is ook een veelvoorkomend element. Dit is echter wel flink wat werk en het is niet aan te bevelen om dit uitgebreid aan te pakken, tenzij je een cateringbedrijf inschakelt. 

Thema, wensenlijstjes en een overheerlijke taart

Het thema is ook niet geheel onbelangrijk. Kies je voor een kleurthema of heb je juist helemaal niks met thema’s? Je zou je gasten bijvoorbeeld kunnen vragen om geheel in het wit te komen. Daarnaast is het handig om een wensenlijstje door te geven aan je gasten. Dit voorkomt ongemakkelijke of stressvolle situaties. Zo kan iedereen die op je verjaardag komt iets uitkiezen en zo weet je zeker dat je zit te wachten op het cadeau dat je krijgt. Natuurlijk mag je een gegeven paard niet in de bek kijken! Ook de taart is een belangrijk onderdeel. Bak je je eigen taart of laat je een taart maken? Je kunt het zo gek maken als je wenst!

https://makkelijkafvallen.nl/recepten/gezonde-wraps-met-kip-en-groente/