Hip en Gezond
Image default
Seniorengezondheid

Zorg goed voor je voeten met gezonde slippers

Gemakkelijk op schoenen lopen is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Je voeten kunnen soms de dagelijkse belasting niet aan en dat kan je bezigheden behoorlijk beïnvloeden. Zeker in de zomer, als je graag op slippers loopt, of open schoenen wilt dragen. Custom made slippers zijn dan een welkome oplossing.

Orthopedische slippers

Voor mensen die last hebben van hun spieren of zenuwen en daardoor orthopedische schoenen nodig hebben, is een voetbed vaak al een oplossing. Je draagt deze in de winter gemakkelijk in je schoenen, het is niet zichtbaar en je kunt het in sommige gevallen gemakkelijk van je ene paar schoenen, in je andere paar verplaatsen. Maar in de zomer is het een heel ander verhaal. Je dichte schoenen vervang je door een open model, bijvoorbeeld door een paar slippers. En daar kan een voetbed of inlegzool niet in liggen. Niet alleen omdat het niet vastligt, maar ook omdat het geen mooi gezicht is in een open schoen. Met custom made slippers heb je hier geen last van.

Wat zijn custom made slippers?

De term custom made slippers zegt het al, je hebt slippers die voor jou op maat zijn gemaakt. En dan gaat het met name om het voetbed. Dat is helemaal afgesteld op de vorm van jouw voet. De steunzool wordt gemaakt op basis van de metingen door een ervaren voetspecialist en vervolgens wordt jouw voetbed in de custom made slippers verwerkt. Je ziet er aan de buitenkant niets van, maar je loopt er prettig op, omdat het helemaal naar de stand van jouw voeten is gemaakt.

Custom made slippers en een persoonlijke stijl

Behalve het feit dat de steunzool van de custom made slippers door een voetspecialist wordt aangemeten, is er nog meer persoonlijk aan de slippers. Je kunt namelijk zelf beslissen hoe je slippers er uit zien. Wil je een echte slipper met een teenband, of kies je voor een band over de wreef? Ook de kleuren van het bovenwerk kunnen op maat gemaakt worden. Je kiest voor een effen kleur band van vegan leer, of voor een vrolijk gekleurd patroon in een fluwelen materiaal. Tijdens het aanmeten van de custom made slippers kies je de slippers die bij jouw persoonlijke stijl en smaak passen. De slippers zijn verkrijgbaar in dames- en herenmodellen.

Duurzame kwaliteit

Omdat je een slipper hebt die helemaal op maat gemaakt is, wil je natuurlijk dat je lang van je custom made slippers kunt genieten. De slippers zijn van hoogwaardige kwaliteit, waardoor ze niet alleen lang mee gaan, maar ook bijzonder comfortabel aanvoelen tijdens het dragen. Een goede verzorging is natuurlijk wel belangrijk. Zo kun je de suède slippers en nubuck leersoorten onderhouden door ze met een speciale borstel schoon te maken. Andere leersoorten hebben baat bij een behandeling met een neutrale wax. Ook is het belangrijk dat je, mocht je in een regenbui gelopen hebben, de slippers niet in de volle zon droogt, maar op kamertemperatuur.

Maak het jezelf gemakkelijk en gun je voeten ook in de zomer het comfort van een op maat gemaakt voetbed in de slipper van jouw keuze.