Hip en Gezond
Image default
Schoonheid

Wat doet olie voor de huid?

Vind jij het ook heerlijk om je huid goed te verzorgen met allerlei crèmes en smeerseltjes, dan zul je vast al eens een olieproduct tegen zijn gekomen. Deze producten zijn echter anders qua samenstelling dan bijvoorbeeld crèmes op waterbasis. Maar wat is nu precies het verschil tussen producten op oliebasis en waterbasis en wat doet dit voor de huid? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Positieve eigenschappen van oliën

Veruit de meeste oliën bevatten naast vetzuren ook antioxidanten. Deze stofjes zorgen ervoor dat de huid soepel en gehydrateerd wordt en blijft. Bovendien beschermt plantaardige olie vaak ook tegen zonneschade. Heb je veel last van acne, dan werken producten op oliebasis ook goed. De olie heeft namelijk een ontstekingsremmende werking, wat ervoor zorgt dat je minder last hebt van puistjes en andere onzuiverheden in de huid. Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig omdat olie vaak vettig aanvoelt, maar het tegendeel is dus waar. Een merk dat zich gespecialiseerd heeft in olieproducten op plantaardige basis is ABYSK. Dit merk staat voor ‘Abyssinian Skincare’ oftewel huidverzorging op basis van Abessijnse oliën. Deze olieproducten zijn stuk voor stuk 100% vegan en geschikt voor ieder huidstype.

Het verschil tussen olieproducten en producten op waterbasis

Binnen de familie crèmes en oliën bestaan er heel veel verschillen. Een crème op waterbasis voelt letterlijk iets wateriger aan dan een crème op oliebasis. Aan een crème op waterbasis kunnen actieve ingrediënten worden toegevoegd om de resultaten te verbeteren. Bij crèmes en serums op oliebasis worden vaak weinig ingrediënten toegevoegd, omdat de olie al veel werkzame stoffen bevat. Wat het beste is voor jouw huid hangt af van jouw huidtype maar ook van jouw persoonlijke voorkeur.

Een druppeltje olie gaat lang mee

Olie is een zeer rijk ingrediënt en je hebt vaak maar heel weinig van het product nodig om het volledig te kunnen gebruiken voor je gezicht of lichaam. Doordat het goed past binnen vegan skincare is het zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt. Niet voor niks wordt olie daarom ook wel ‘het vloeibare goud voor de huid’ genoemd. Zeker wanneer je overweegt om qua huidverzorging over te stappen naar een ander soort product, is een olieproduct wellicht een juiste keuze voor jou. Probeer het zelf en ervaar wat een olieproduct voor jouw huid doet. Het is overigens ook mogelijk om een product op oliebasis en waterbasis te combineren.

 

https://abysk.nl/