Hip en Gezond
Image default
Gezondheid voor mannen

Eiwitrijke pannenkoeken: een lekkere afwisseling

Afvallen en pannenkoeken lijken op het eerste gezicht niet echt bij elkaar te passen. Met de Amino-Fit Proteïne pannenkoeken gaan gewicht verliezen en lekker eten wel goed samen. De eiwitrijke pannenkoeken zijn koolhydraatarm, vol voedingsstoffen en gewoon heerlijk.

De pannenkoek van Amino-Fit heeft een hoog eiwitgehalte. Het flensje bevat maar liefst 15 gram eiwit per stuk. Het aantal koolhydraten bedraagt slechts 5 gram. Ter vergelijking: bij een gewone pannenkoek is dit aantal 28 gram. En ook het aantal vetten is laag: 0,8 gram per pannenkoek.

Voor wie?

De verantwoorde proteïne pannenkoeken passen goed in een dieet voor als je wilt afvallen of je sportprestaties wilt verbeteren. Tijdens een proteïnedieet vervang je de koolhydraten door eiwitten. Een koolhydraatarme pannenkoek vol eiwitten is dan een uitstekende keuze en zorgt voor wat afwisseling. Bij het volgen van een BioHCG kuur kan je deze pannenkoek ook goed gebruiken. Ben je vegetarisch of veganist dan heb je meer eiwitten nodig dan anderen. Zo’n pannenkoek is zeer geschikt om aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen.

De proteïne pannenkoeken van Amino-Fit smaken lekker bij het ontbijt of als lunch of gewoon als verantwoord tussendoortje. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Fijn voor in de pauze op school of om mee naar je werk te nemen. Een pannenkoek smaakt immers altijd zalig.

Alleen mixen met water

De kant-en-klare pannenkoekenmix hoef je alleen te mixen met water. Doe de inhoud van het zakje (25 gram) in een kom en voeg 75 ml water toe. Roer alles met een garde goed door totdat het poeder volledig is opgelost. Doe de mix vervolgens in een koekenpan en bak de pannenkoek op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin. Gebruik voor het bakken een pan met anti-aanbaklaag of neem een vetarme spray. Je mag eventueel ook een eetlepeltje olijfolie nemen. Je eiwitrijke pannenkoek is klaar in enkele minuten.

Met fruit

Combineer de Amino-Fit pannenkoeken met vers fruit. Denk aan banaan, bosbessen, appel of sinaasappel. Het is ook lekker een banaan en kaneel mee te bakken in de pan. Als beleg zou je ook kunnen denken aan rode vruchten.

Hartig

Ben je meer een liefhebber van een hartige pannenkoek kies dan bijvoorbeeld voor een pannenkoek met kastanjechampignons en ei. Een pannenkoek gevuld met gehakt, prei en champignons smaakt ook heerlijk. Of wat te denken van spinazie en rode ui of spinazie en pijnboompitjes. Met tomaatjes, basilicum en rucola maak je ook een fijne creatie.

Eiwitten

Als je wilt afvallen is het heel belangrijk minder koolhydraten en meer eiwitten te nuttigen. Ook sporters hebben meer eiwitten nodig.  Eiwitten heb je nodig voor het goed functioneren van je botten en spieren. Sporters gebruiken ze voor het herstellen van hun spieren nadat ze hebben getraind en voor het bouwen van hun spiermassa.

De proteïne pannenkoeken bevatten naast eiwitten ook veel vitamines, calcium en fosfor. Calcium is bijvoorbeeld goed voor de werking van de spieren en opbouw en onderhoud van de spieren. Met het eten van een pannenkoek kom je al aan ruim twintig procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ook goed vertegenwoordigd zijn de vitamines B2, B8 en B12. Bij B8 gaat het maar liefst om de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. B2 en fosfor geven je lichaam energie, B8 is nodig om energie uit eten vrij te maken en B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Een tekort aan B12 kan leiden tot bloedarmoede.  Amino-Fit is een onderdeel van de Orthokliniek uit Ootmarsum.