Hip en Gezond
Image default
Fitness

Waarom doe jij nog niet aan small group training?

Bij small group training traint een kleine groep mensen samen onder begeleiding van een sportinstructeur. Het doel van deze training is om individuele fitnessdoelen te bereiken en tegelijkertijd te profiteren van de motivatie en ondersteuning van de groep. CrossFit is een populaire en effectieve vorm van small group training. Small group training is populair geworden omdat het een goed alternatief biedt voor de traditionele één-op-één personal training en de minder sociale omgeving van zelf trainen in de sportschool.

Soorten small group training

Er zijn verschillende soorten small group training beschikbaar, elk met hun eigen specifieke doelen en benaderingen. Een bekende vorm van small group training is CrossFit, dat zich richt op het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit door middel van intensieve trainingen. Deze CrossFit trainingen bestaan uit een combinatie van gewichtheffen, gymnastiek en cardio-oefeningen. Andere soorten small group training zijn onder andere circuit training, HIIT (High-Intensity Interval Training) en Bootcamp-trainingen. Al zie je bij de laatste varianten dat de groep soms ook groter kan zijn. Small group trainingen worden in heel Nederland aangeboden op verschillende locaties zoals small group training in Alphen aan den Rijn bij CrossFit Limes.

Waarom is small group training goed voor je?

Small group training is goed voor je om verschillende redenen. Ten eerste biedt het een efficiënte manier om fitter te worden omdat de trainingen vaak intensiever zijn en korter duren dan individuele trainingen. Bovendien is het gemakkelijker om gemotiveerd te blijven en je aan je trainingsroutine te houden wanneer je in een groep traint, omdat je wordt aangemoedigd door de andere deelnemers en de trainer. Ook zorgt het trainen in een gezellige groep voor een ‘stok achter de deur’ zodat je minder snel een keer een training overslaat.

Variatie met small group training

Een ander voordeel van small group training is dat het verschilt van individuele training in de sportschool. Bij individuele trainingen kun je gemakkelijk de motivatie verliezen omdat je alleen traint en niemand hebt om je te helpen en te ondersteunen. Bovendien is de kans groot dat je dezelfde oefeningen blijft doen en geen variatie hebt in je trainingen. In een CrossFit small group training krijg je echter veel variatie in de oefeningen en train je samen met andere mensen die dezelfde doelen hebben als jij.

Conclusie: wanneer begin jij?

In conclusie biedt small group training een geweldige manier om fitter te worden en jezelf uit te dagen. Het biedt variatie in de trainingen en je krijgt ondersteuning van anderen die dezelfde doelen hebben als jij. Het is een geweldige optie voor diegenen die de voordelen van persoonlijke training willen combineren met de sociale voordelen van een groepstraining.

Wanneer doe jij een CrossFit small group training in Alphen aan den Rijn mee?