Hip en Gezond
Image default
Alternatief

Waarom is acupunctuur zo populair?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien nog helemaal nooit, maar acupunctuur wordt steeds populairder. Acupunctuur speelt al eeuwenlang een belangrijke rol bij het behandelen van chronische en acute pijnklachten, maar nog niet iedereen heeft ervan gehoord of weet dat het bestaat. Misschien zit er wel een acupunctuur specialist bij jou in de buurt, bijvoorbeeld acupunctuur Almere. Waarom hoor je tegenwoordig meer over acupunctuur dan vroeger en waar hebben we het precies over, wanneer we praten over acupunctuur?

Acupunctuur werkt steeds effectiever

Waarom mensen nu meer horen over acupunctuur dan vroeger heeft er vooral mee te maken dat meer mensen erin gaan geloven. Acupunctuur werd vroeger nog niet zo serieus genomen als nu. Het heeft ermee te maken dat steeds meer mensen succes ervaren met acupunctuur. Binnen de acupunctuur wordt pijn namelijk gezien als een teken dat ergens in het lichaam de energie niet of onvoldoende kan doorstromen. Met behulp van acupunctuur moet de pijn langzaam wegnemen, omdat het lichaam zelf weer de goede energie kan aanmaken en hierdoor neemt de pijn weg. Dit klinkt onwerkelijk, maar omdat het bij zoveel mensen goed aanslaat, is het zeker het proberen waard!

Wat gebeurt er met je lichaam?

Wat gebeurd er precies wanneer deze dunne naalden je lichaam in zijn geweest? De meeste mensen voelen zich na een acupunctuurbehandeling heerlijk loom en moe. Dit komt omdat je voor het eerst echt tot ontspanning komt na acupunctuur omdat je pijn of spanning verminderd of verdwenen is. Je kunt je voor het eerst ontspannen, zonder dat je bang bent dat het pijn gaat doen. Daarbij kun je soms een dof of een zwaar gevoel krijgen in het behandelde deel van je lichaam. Je hoeft dan niet in paniek te raken, dit is namelijk normaal en het gevoel trekt vanzelf weer weg. Vaak worden deze reacties na een paar behandelingen minder sterk.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

Sommige mensen voelen na de eerste behandeling van acupunctuur al iets met hun lichaam gebeuren, andere mensen hebben een aantal behandelingen meer nodig voordat ze verschil merken in het lichaam. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de conditie van degene die behandeld wordt. Ben je ernstig ziek, dan kan het langer duren voordat je er wat van voelt dan wanneer je lichaam nog erg sterk is, bijvoorbeeld bij mensen die willen stoppen met roken. De effecten van acupunctuur zijn cumulatief wat dus wil zeggen, hoe meer behandelingen er gedaan worden, hoe meer resultaat de acupunctuur kan geven.