Hip en Gezond
Image default
Alternatief

Trachycarpus: de palmboom die erg geschikt is voor de Nederlandse tuin

Trachycarpus: de palmboom die erg geschikt is voor de Nederlandse tuin

 

De Trachycarpus is een prachtige palmboom die je vaak ziet in tuinen en parken. De palm komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een stoere uitstraling doordat zijn stam bedekt is met vezels. Ook de bladeren zijn erg mooi. Ze hebben een waaier-achtige vorm. Er zijn verschillende soorten van de Trachycarpus. We nemen er een aantal door.

 

Trachycarpus Fortunei

Deze waaierpalm is zeer geschikt voor de Nederlandse winters. Daarom is ‘ie ook zo populair hier. De palm is bestand tegen een temperatuur tot -18 graden. De Trachycarpus Fortunei is beschikbaar in veel verschillende formaten. Dit varieert van slechts 7 centimeter tot wel 2 meter. Hierdoor is deze palm geschikt voor binnen én buiten.

 

Trachycarpus Martianus

Wat de Trachycarpus Martianus zo bijzonder maakt, is dat deze palmboom enorm snel kan groeien. Binnen een paar jaar kan hij al een flinke hoogte bereiken! De bladeren zijn erg fraai. Naast dat ook deze bladeren een opvallende waaiervorm hebben, zie je ook dat de onderkant van de bladeren een zilverachtige gloed heeft. 

 

Trachycarpus Wagnerianus

In tegenstelling tot de andere palmbomen, komt de Trachycarpus Wagnerius uit Japan. Tegenwoordig komt de palm voor in koudere gebieden in Europa, zoals de Pyreneeën en Noord-Italië. Daar wordt het in de zomer behoorlijk warm, maar valt in de winter regelmatig sneeuw. Deze palm hoef je dus ook niet te beschermen voor strenge vorst. Ook deze palm is beschikbaar in verschillende formaten, variërend van 20 centimeter tot 200 centimeter. Zelf een Trachycarpus Wagnerius kopen? Neem een kijkje bij My Palmshop.

 

Trachycarpus Kumaon

Deze palmboom heeft een prachtige stam die tot wel 15 meter hoog kan worden! Ideaal voor tuinen met wat meer ruimte. De bladeren kunnen tot wel 1 meter breed worden en zijn donkergroen van kleur. De palm groeit ook bloemen, die geel zijn van kleur en verschijnen in de lente en zomer. De palm groeit het beste op een gedraineerde grond en heeft regelmatig water nodig. 

 

Naast deze palmbomen, bestaan er nog meer verschillende varianten op de Trachycarpus. Bijvoorbeeld de Trachycarpus Princeps, de Trachycarpus Latisectus of de Trachycarpus Nanus. Een zeer veelzijdige palmboom, dus!

 

https://www.mypalmshop.nl