Hip en Gezond
Image default
Alternatief

Thuis sporten of in de sportschool?

Een beginnende sporter stelt zich vaak de vraag of ze liever thuis willen beginnen met sporten of in de sportschool. Dit is ook een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen wanneer je van plan bent om te beginnen met sporten. Personal training Haarlem helpt beginnende sporters door ze te begeleiden in hun proces. Ook aan een personal training in Haarlem zitten voor- en nadelen aan.

 

Thuis sporten

De voordelen van thuis sporten zijn: Ten eerste heb je veel privacy, je kan doen en laten wat je wilt. Thuis heb je geen last van andere. Er zijn geen tijden aan verbonden, je kan sporten op elke tijdstip dat jou het beste uitkomt. Omdat je je eigen fitnesapparaat hebt hoef je je niet druk te maken om hygiëne en als laatste verspil je geen tijd aan het reizen. Een voordeel is dat je motivatie hoog moet liggen als je thuis wilt sporten. Wanneer je even moe bent is het aantrekkelijk om even op de bank te gaan liggen dan om te gaan sporten.

 

Naar de sportschool

Ten eerste is een voordeel dat je in de sportschool meer motivatie hebt dan wanneer je thuis sport door bijvoorbeeld het betalen van het lidmaatschap elke maand. Daarnaast is er ook voldoende begeleiding in de sportschool die als beginnende sporten wel van pas kan komen. Denk aan het krijgen van instructies van de apparaten of het inzetten van een personal trainer. Een sportschool biedt veel opties wanneer het komt op apparaten, die ook nog eens van goede kwaliteit zijn. Het is ook gezelliger om met vrienden een afspraak te maken om samen eens te gaan sporten wat ook nog eens voor meer motivatie zorgt. Een nadeel is voor veel mensen de reistijd die ze moeten afleggen naar de sportschool toe. Dit kan de drempel verhogen om te gaan sporten. Een ander nadeel is dat vooral beginnende sporters vaak onzeker kunnen zijn en het niet fijn vinden om zoveel mensen om hen heen te hebben wanneer ze aan het sporten zijn.

https://www.pwpersonaltraining.nl/