Hip en Gezond
Image default
Alternatief

Dit zijn de leukste tips voor een bezoek aan Overijssel

Ben je op zoek naar een leuke locatie voor een weekendje weg? Ga dan eens naar de verrassende provincie Overijssel! Overijssel staat bekend om zijn agrarische en rustige gebieden als Salland en Twente, bronnen en rotsformaties, natuurgebied de Weerribben, ‘Hollands Venetië’ Giethoorn, het prachtige Vechtdal en natuurlijk Hanzesteden als Deventer, Zwolle en Kampen. Er valt genoeg te beleven in deze mooie en uitgestrekte provincie. Des te meer reden dus om er eens opuit te gaan in deze provincie! Of je nu een weekendje of een midweek verblijft in Overijssel, er is genoeg te doen! Met onderstaande tips weet jij precies waar je naartoe moet gaan.

Waarom Overijssel?

Overijssel ligt in het Midden-Oosten van Nederland, vlak bij de Duitse grens. De provincie is grofweg in vijf regio’s te verdelen: Twente in het zuidoosten, het waterrijke “Kop van Overijssel” (met gemeenten Steenwijkerland en Weerribben en Giethoorn) in het noordwesten, en tussen Salland en Overijssels Vechtdal. In het zuidwesten vormen de IJssel en de IJsselvallei (tussen Kampen, de hoofdstad Zwolle en Deventer) een natuurlijke grens met Gelderland. Overijssel is een provincie vol prachtige rivieren. De uitgestrekte IJssel natuurlijk, maar ook de Overijsselse Vecht, het idyllische Dinkel, Regge en het pittoreske Reest. Ben je meer van wandelen, fietsen of buitensporten? Nationaal Park Salland bij de Sallandse Heuvelrug is een prachtig gebied van bos en heide waar je heerlijk kunt wandelen of mountainbiken.

Waar moet je zijn?

Het populairste vakantiegebied voor een zomervakantie in Overijssel is het Vechtdal, een groene en natuurlijke bestemming langs de oevers van de Overijsselse Vecht, rond de prachtige steden Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Hier vind je populaire familiecampings als De Zandstuve, een Sprookjescamping en de Lemeler Esch Natuurcamping. Genoeg keus dus voor een weekendje weg! Ook Zwolle is een super leuke en verrassende stad waar van alles te beleven valt. Je kunt er shoppen, historische pandjes bekijken of musea bezoeken. Of wat dacht je van een bezoek aan het stadsstrand! Zeker in de zomer kun je hier heerlijk vertoeven. Heb je zin om wat te eten en te drinken met lekkerste lunch Zwolle? Voor de lekkerste lunch Zwolle kun je onder andere terecht bij De Gillende Keukenmeiden, Engel Winkelcafé of bij Ingeburgerd. Voor lekkerste lunch Zwolle dus keuze genoeg!

https://restoranto.com/nl/lunch-zwolle/