Hip en Gezond
Image default
Alternatief

Dit moet je weten over propolis

Heb je last van je huid of zijn er andere lichamelijke klachten? Je bent dan geneigd om te grijpen naar medicijnen en andere farmaceutische middelen. Maar het is ook mogelijk om voor de wat meer natuurlijke producten te kiezen. Onder andere propolis is een van de manieren waarmee je jouw lichaam kunt voorzien van snellere genezing. Meer weten? Hier lees je alles wat je moet weten over propolis. 

Wat is propolis?

Propolis is een natuurlijk product dat afkomstig is van honingbijen. Een honingbij maakt propolis uit het sap dat van planten en bomen komt: het wordt als bescherming gebruikt voor de bijenkorf. Bacteriën, virussen en schimmels maken geen schijn van kans, omdat propolis aan de binnenkant van de honingraatcellen wordt aangebracht. Met propolis worden daarnaast ook gaten en kieren gedicht. Propolis is een donkerbruin, lijmachtig product dat van nature hard is, maar dat bij een temperatuur van 22-23 graden kleverig wordt.

Propolis vs. Manuka 

Net als propolis is ook Manuka een van de producten die door bijen wordt voortgebracht. Hoewel beide producten een bruinachtige kleur hebben, zijn er wel degelijk verschillen. Zo is Manuka een monoflorale honing die uitsluitend voorkomt in Nieuw-Zeeland en het zuidoosten van Australië. De honing staat bekend om de sterke antibacteriële eigenschappen. Propolis wordt veel gebruikt als stimulering van het afweersysteem, werkt daarnaast ontstekingsremmend en bevordert wondgenezing. Manuka honing werkt erg goed bij aandoeningen in de mond, zoals keelontsteking, pijn bij tandvlees of hoesten.

Ontdek alle vormen van propolis

Je kunt propolis zowel inwendig als uitwendig toepassen. Er zijn meerdere vormen van dit bijenproduct beschikbaar, waardoor je altijd iets kunt vinden dat aan je wensen voldoet. Denk hierbij aan propolis in de vorm van druppels, siroop, poeder, tabletten, crème, zalf, spray en zelfs tandpasta. Het is heel gemakkelijk om propolis online te bestellen. Je hebt het snel in huis en kunt daardoor meteen gebruik gaan maken van je nieuwe aanwinst!