Hip en Gezond
Image default
Alternatief

Als die overtollige kilo’s er maar niet af willen

Als je er zo ongeveer alles aan doet om af te vallen en het wil niet, dan kan dat nogal frustrerend zijn. Het is begrijpelijk dat je motivatie verdwijnt na de zoveelste sportschoolsessie en een (crash) dieet is ook niet alles uiteraard. Op een verantwoorde manier afvallen lukt door de juiste balans te vinden tussen beweging en voeding. Een correct voedingspatroon is hierbij belangrijk, evenals goed slapen en zo min mogelijk stress ervaren. Dit alles klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Daarom vinden veel mensen het fijn om begeleiding te krijgen van een professional. Een ervaren en deskundige trainer weet vaak wat nodig is om jou op een verantwoorde manier af te laten vallen.

Onder begeleiding van een coach trainen

Een professionele coach vinden die jou op regelmatige basis kan trainen is niet niks. Er zijn ontzettend veel trainers, dus is het raadzaam om te onderzoeken waar je het beste terecht kunt. Personal trainer Twente is bijvoorbeeld een erkende coach die samen met jou kan zorgen dat jij die kilo’s verliest. Je zou personal trainer Twente kunnen vergelijken met andere trainers. Hierbij kun je kijken naar het aanbod trainingen. Tegenwoordig werken veel trainers online en sinds Covid is dit aantal alleen maar gestegen. Een online fitness trainer kan jou op afstand begeleiden. Zeker in tijden waarin we afstand moeten houden en waarbij niet-essentiële winkels vroeg moeten sluiten, kan dit een fijne keuze zijn. Met een online fitness trainer zul je echter een flinke dosis zelfdiscipline moeten hebben, aangezien het altijd makkelijker is om gemotiveerd te blijven als je iemand fysiek ziet.

Het voordeel van een persoonlijke trainer

Met iemand die professioneel opgeleid is, behaal je hoogstwaarschijnlijk betere resultaten. Goede begeleiding bij het sporten en met je voeding is de sleutel tot succes. Vergeet die vreselijk saaie crosstrainer trainingen en de eenzame Zumba dansjes die je thuis uitvoert dus en ga voor een persoonlijke coach. Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen te bedenken. Je krijgt ten eerste een uitgebreid op maat gemaakt schema. Hierin zijn jouw wensen verwerkt en wordt er rekening gehouden met eventuele blessures. Oefeningen die afgestemd zijn op jou klinkt al stukken beter dan een sessie op de loopband. Bovendien krijg je veel aandacht van je trainer. Persoonlijke aandacht bevordert jouw motivatie. Dit is een goed wapen in de strijd tegen de kilo’s. Vaak krijg je voedingsadvies in combinatie met een trainingsschema. Een win-win situatie dus!

www.fitintwente.nl/online-personal-trainer/