Hip en Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Is dit de manier om je weer jong en strak te voelen?

Het liefst blijven we eeuwig jong. Hoewel dat natuurlijk niet logisch is, ouder worden hoort er nu eenmaal bij. Als je toch het jonge en strakke gevoel wil najagen kun je fanatiek gaan sporten en er een gezonde levensstijl op na houden. Heb je daar geen zin in of werkt het naar jouw mening niet goed genoeg? Dan kun je ook een cosmetische ingreep overwegen. Bijvoorbeeld een liposuctie om je vet weg te krijgen. Of een facelift om je gezicht weer strak en jong eruit te laten zien. Natuurlijk hebben zulke ingrepen ook risico’s en zal je altijd littekens aan een ingreep overhouden. Wel kan een liposuctie uit medische overwegingen gedaan worden. 

 

Liposuctie

Bij een liposuctie wordt vet weggezogen. Dat gaat via een buisje dat je lijf in gaat via een sneetje dat gemaakt wordt. Dat sneetje wordt daarna dicht gemaakt en daar houd je dus een litteken aan over. Wel is het zo dat na de liposuctie het vet weg blijft. Vandaar dat een liposuctie soms om medische redenen wordt ingezet. Bij vetophopingen bijvoorbeeld. Maar een liposuctie kan ook een cosmetische ingreep zijn. Het is natuurlijk een simpele manier om vet weg te krijgen. Je kunt je mogelijkheden bespreken met de plastisch chirurg. Ook over de risico’s zal je dan geïnformeerd moeten worden. 

 

Facelift

Een facelift is altijd een cosmetische ingreep. Er zijn geen medische redenen voor een facelift. De huid wordt strak getrokken bij een facelift. Ook hiervoor wordt een sneetje gemaakt. Dit wordt achter je oor gedaan, op een bijna onzichtbare plek dus. Wel blijft hier een litteken van zitten. En omdat de huid van zichzelf niet meer elastisch is, is een facelift maar een tijdelijke oplossing. Het is niet zo dat je na één facelift altijd een strakke huid blijft houden. Er zijn ook nog verschillende mogelijkheden in een facelift.