Hip en Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hoe train je je hond met een diervriendelijke muilkorf?

Hoe train je je hond met een diervriendelijke muilkorf?

Om uw hond te laten wennen aan het dragen van de diervriendelijke muilkorf, doet u wat van hun favoriete voer in de bodem ervan (roomkaas is handig omdat het kleverig is) en brengt u de muilkorf omhoog naar de neus van de hond. Ze zullen het voedsel waarschijnlijk ruiken en zelf hun neus erin steken. Probeer in dit stadium de muilkorf niet vast te maken, maar laat de hond de traktatie opeten. Doe dit een paar keer en zorg ervoor dat u zich steeds vrolijk en positief gedraagt.

Na verloop van tijd kunt u de diervriendelijke muilkorf vastmaken. In het begin gewoon vastmaken en meteen weer afdoen. Laat hem geleidelijk aan langer om, maar wees onvoorspelbaar. Soms haal je het meteen weg, soms laat je het langer zitten. Varieer de plaatsen waar u de muilkorf omdoet (ook buiten, in de tuin of tijdens een wandeling) en varieer de tijdstippen van de dag waarop u oefent.  Maar vergeet niet om het dragen van de muilkorf altijd te associëren met iets wat uw hond leuk vindt, zoals een wandeling of het krijgen van lekkers terwijl hij de diervriendelijke muilkorf draagt.  Door uw hond actief te houden en hem traktaties te geven, vermindert u ook de kans dat hij probeert de muilkorf af te doen.

Hoe past u een diervriendelijke muilkorf goed aan?

Wanneer uw hond gewend is aan de muilkorf, moet u ervoor zorgen dat hij goed zit. Als hij te los zit, kan hij hem afschudden. De sluiting rond de hals mag niet meer dan EEN pink onder de riem kunnen steken. Als je er zeker van bent dat het strak genoeg zit, naai je de riem vast, zodat hij altijd de juiste lengte heeft en niet losraakt.

Top honden diervriendelijke muilkorf tips:

  • Muilkorven zijn een ideale oplossing voor het meenemen van angstige honden naar de dierenarts of in het openbaar.
  • Het is essentieel dat uw hond het dragen van een muilkorf associeert met positiviteit en plezier.
  • Neem de tijd om uw hond een muilkorf om te doen – laat u niet verleiden hem meteen om te doen.
  • Wees erop voorbereid dat uw hond op een dag een muilkorf nodig heeft – u weet nooit hoe uw hond zal reageren totdat hij zich in een beangstigende situatie bevindt.
  • Baskerville-muilkorven zijn de vriendelijkste.
  • Als uw hond een probleem heeft (met andere honden, wilde dieren, mensen) is het uw verantwoordelijkheid om hem/haar veilig te houden.
  • Koop voor een goede zichtbaarheid een muilkorf die een contrasterende kleur heeft met de vacht van uw hond.

Veelgestelde vragen over blafhalsbanden

Werken blafbanden bij grote honden?

Absoluut, samen met andere trainingsmethoden die consequent worden gebruikt, kunt u uw hond trainen om niet te blaffen. Blafbanden moeten worden gebruikt als overgangshalsband terwijl uw pup went aan uw commando’s en begint te begrijpen welk gedrag is toegestaan en welk verboden is.

Werken blafhalsbanden echt?

Ja, maar u moet ze wel goed gebruiken. Een blafband kan u helpen ongewenst geblaf te stoppen, maar u moet ervoor zorgen dat ze correct zijn aangebracht en een stimulans geven waar uw hond op reageert. Als de blafband niet genoeg effect heeft op uw hond om het gedrag te beteugelen, zal hij niet effectief zijn. Bovendien moet u tijdens elke vorm van training geconcentreerd en consequent blijven, zodat uw hond uw commando’s goed begrijpt. Deze blafband is het beste tegen blaffen.