Hip en Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hip reizen is duurzaam reizen

Hip reizen is duurzaam reizen 

Het reizen zit de mens in het bloed, en verre reizen zijn favoriet. Duurzaam is het niet, dus het hippe gaat er wel een beetje vanaf. Je bent meer trendy als je kiest voor een bestemming die dichterbij is en waar je bijvoorbeeld met de trein naartoe kunt. Een aantal voorbeelden. 

Wie van reizen houdt, draait z’n hand niet om voor verre bestemmingen. Daarentegen hebben we een verantwoordelijkheid voor ons milieu en zijn ons daar steeds meer van bewust. Dat betekent dat die heel verre reizen eigenlijk not done zijn. Die lange trip naar Hawaï of Bali kun je maar beter achterwege laten als je niet te veel CO2 achter wilt laten. Waar ga je dan naartoe? 

Op safari op de Scilly Islands

Volgens kenners naar de Scilly Islands. Klinkt tropisch, is Brits. De eilandjes liggen in het zuidwestelijk deel van Engeland, waar het heus heerlijk warm weer is. De beste plek voor als je niet te ver reizen wilt. Het is er prachtig en je waant je werkelijk in het verre zuiden, terwijl het eigenlijk zo’n eind weg niet is. Palmbomen? Die tref je daar ook. 

Voor zo’n reis neem je natuurlijk ook een tropische bounty tas mee. Het merk Zebra heeft shoppers met een luipaard-print. Stop je zo in je reiskoffer en haalt deze eruit als je er naar de markt of uit shoppen gaat. Zebra tassen doen je geloven dat je op safari gaat, maar dan anders. 

Winters merenlandschap in Bulgarije

IJsland staat bij veel mensen op hun bucketlist. Je kunt er helaas niet op de fiets naartoe. Je moet altijd ver vliegen over zee. Niet zo duurzaam dus. Een alternatief? Bulgarije. Eenvoudig met de trein te bereiken en daardoor minder belastend voor het milieu. Voordeel is dat je ook geen gedoe met het gewicht van koffers en het formaat van handbagage hebt. Je kunt gewoon je favo Cowboysbag tas bij je dragen. Bezoek dan in de winter in ieder geval de Zeven Rila Meren. Echt, je waant je in een winters landschap zoals je het nog nooit zag. 

Nachtelijk stadsleven proeven in Stockholm

Ben je meer een stadsmens en had je New York als bestemming gepland? Laat zitten. Kies voor een Europese stad waar je gemakkelijk met de trein naartoe kunt reizen. Denk eens aan Wenen, Brussel of Stockholm. Die laatste is überhip en je kunt er direct het nachtleven in. Fraaie outfit aan, passende clutch (vergeet deze niet in je koffer te stoppen) en je kunt je er heerlijk uitleven. Er zijn trendy wijken, fraaie clubs en andere uitgaansgelegenheden. Heerlijk Scandinavisch. Stijlvol en hip. 

Flora en fauna in Roemenië

Ben je een natuurliefhebber en verblijf je graag in de buurt van een rivier waar het wemelt van de flora en fauna? Dan hoef je heus niet naar de Verenigde Staten of Azië af te reizen. In Roemenië is er namelijk de Donaudelta. Staat sinds de jaren negentig op de Werelderfgoedlijst en is een waar walhalla voor de natuurliefhebber. Gewoon met de trein te bereiken. Rugzak op, verrekijker mee en gaan.