Hip en Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Depressie en angststoornissen zijn veelvoorkomende psychische problemen die een grote impact kunnen

Depressie en angststoornissen zijn veelvoorkomende psychische problemen die een grote impact kunnen hebben op het dagelijks leven. Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken wanneer je te maken hebt met deze klachten, aangezien onbehandelde depressie en angst vaak leiden tot een verergering van de symptomen en een verminderde kwaliteit van leven. Een psychiater kan een cruciale rol spelen bij de behandeling van depressie en angst, door het stellen van een diagnose, het voorschrijven van medicatie en het bieden van gespecialiseerde hulp. In dit artikel bespreken we hoe een psychiater je kan helpen bij het aanpakken van depressie en angst.

Invivo Clinics: Persoonlijke en effectieve behandelingen

Bij Invivo Clinics, een praktijk in Amstelveen die professionele hulpverlening biedt aan mensen met psychische problemen, kun je terecht voor een persoonlijke en effectieve behandeling van depressie en angst. Ze maken gebruik van verschillende behandelmethoden uit diverse disciplines, zoals cognitieve gedragstherapie, mindfulness en medicamenteuze behandeling. Deze behandelingen zijn gericht op het ondersteunen van de cliënt bij het vinden van eigen oplossingen en het benutten van hun potentieel. Invivo Clinics biedt ook een professioneel mindfulness programma aan, geleid door gecertificeerde trainers.

Acceptance and Commitment Therapy: Een vernieuwende aanpak

Een behandelmethode die wordt toegepast bij Invivo Clinics is Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een vorm van gedragstherapie die je leert om je te richten op zaken die je direct kunt beïnvloeden en om negatieve gedachten en emoties los te laten. Deze aanpak helpt je in contact te komen met je waarden en daarnaar te handelen, zodat je het leven kunt leiden zoals je dat wilt. Invivo Clinics gelooft in een gezonde benadering van psychische klachten en richt zich op het benutten van mogelijkheden in plaats van het centraal stellen van klachten.

Cognitieve gedragstherapie en exposure-therapie bij angststoornissen

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een veelgebruikte en wetenschappelijk bewezen effectieve methode voor de behandeling van angststoornissen. CGT helpt je om negatieve denkpatronen te herkennen en uit te dagen, waardoor je beter met je angstklachten kunt omgaan. Exposure-therapie, een onderdeel van CGT, helpt je bij het niet vermijden van situaties en stelt je stap voor stap bloot aan je angst, waardoor je leert je angst te overwinnen. Bij Invivo Clinics wordt CGT ingezet bij de behandeling van verschillende angstklachten, zoals paniekaanvallen, sociale angststoornis en gegeneraliseerde angststoornis.

Medicatie bij de behandeling van depressie en angst

Het gebruik van medicatie kan een belangrijk onderdeel zijn van de behandeling van depressie en angststoornissen. Er zijn verschillende soorten medicatie die worden gebruikt bij de behandeling van depressie, zoals SSRI’s, SNRI’s, TCA’s en MAO-remmers. De keuze voor een bepaald medicijn hangt af van de ernst van de depressie, individuele kenmerken en mogelijke bijwerkingen. Medicijnen, zoals antidepressiva, kunnen aanvullend worden gebruikt bij de behandeling van angststoornissen, maar dit wordt altijd besproken met een behandelaar. Een psychiater in Amsterdam kan je adviseren over de juiste medicatie en dosering voor jouw situatie.

Invivo Clinics: Laagdrempelige en persoonlijke hulp

Bij Invivo Clinics staat laagdrempeligheid en persoonlijke aandacht centraal. Je kunt eenvoudig contact met hen opnemen via telefoon of het contactformulier op hun website om een afspraak te maken of meer informatie te krijgen. Ze bieden behandelingen en begeleiding aan voor verschillende psychische klachten, waaronder paniekaanvallen, depressie, burn-out en persoonlijkheidsproblematiek. Invivo Clinics scoort gemiddeld een 8,2 op de CQ-index voor klanttevredenheid en heeft een score van 9,3 op Zorgkaart Nederland. Als je op zoek bent naar een psychiater in Amstelveen die je kan helpen bij het aanpakken van depressie en angst, is Invivo Clinics een uitstekende keuze.