Hip en Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Bescherm jouw fiets tegen diefstal met deze handige tips!

Met gemiddeld 1,3 fietsen per Nederlandse inwoner heeft Nederland officieel meer fietsen dan inwoners. Helaas is het stelen en opnieuw verkopen van fietsen onder criminelen dan ook een lucratieve bezigheid. Met deze informatie wil jij er natuurlijk voor zorgen dat jouw fiets geen slachtoffer wordt van deze beruchte fietsendieven. Wij geven je een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

 

Een goed slot

Allereest is het erg belangrijk om een goed slot aan te schaffen voor jouw fiets. Kies bijvoorbeeld voor een beugelslot. Dit slot is een goede keuze omdat het lastig te breken is. Let er daarnaast goed op dat je jouw slot op de juiste manier gebruikt. Je slot kan namelijk het beste slot zijn wat er bestaat, maar als je het niet op de juiste manier gebruikt zullen fietsendieven een manier vinden om het te kraken. Bevestig jouw slot ook niet alleen aan je fiets, maar ook nog eens aan een ander object, bij voorkeur een object dat lastig of niet te verplaatsen is.

 

Track and trace fiets

Ondanks dat een goed slot kan helpen bij het beschermen van jouw fiets tegen diefstal biedt het geen garantie tegen de acties van fietsendieven. Het kan daarom ook verstandig zij om een track and trace voor je fiets aan te schaffen. Met dit systeem zorg je ervoor dat je jouw fiets kunt traceren wanneer deze toch gestolen wordt. Er zijn verschillende systemen beschikbaar, afhankelijk van jouw behoeftes en budget.

 

Registreer je fiets

Naast een track and trace system kan het registreren van jouw fiets je ook helpen bij het terugvinden van een gestolen fiets. Wanneer de politie jouw gestolen fiets onderschept kunnen zij namelijk aan het registratienummer zien wie de rechtmatige eigenaar is. Op deze manier kunnen zij je dus weer eenvoudige herenigen met jouw geliefde vervoersmiddel.

https://frisnederland.nl/track-en-trace-e-bike/