Heb jij een allergie voor koemelk? Dat is erg vervelend, en de klachten die je ervaart zullen per persoon verschillend zijn. Gelukkig heb jij al in de gaten dat jouw allergie van koemelk afkomstig is. Een koemelk allergie is niet het einde van de wereld, er zijn namelijk genoeg heerlijke koemelkvrije producten en recepten. In deze blog gaan we het hebben over 2 veel voorkomende alternatieve voor koemelk. Én we geven je een overheerlijk wafel recept, uiteraard geheel koemelkvrij! Koemelkvrije productenSojamelk: Sojamelk is qua voedingsstoffen vergelijkbaar met koemelk. Deze plantaardige melk bevat namelijk dezelfde hoeveelheid eiwitten als gewone koemelk. Maar sojamelk bevat slechts maar de helft van de vetten, calorieën en koolhydraten. Daarnaast is sojamelk ook één van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die vrijwel alle aminozuren bevat. Dit maakt sojamelk dus een prima vervanging voor koemelk. Havermelk: Een andere veelvoorkomende vervanger voor koemelk is havermelk. Havermelk bevat wel meer koolhydraten en ongeveer de helft minder eiwitten en vetten dan koemelk. Maar geen zorgen, de stof beta-glucan die in haver zit, maakt dit meer dan goed. Deze stof draagt namelijk bij aan een verzadigd gevoel én heeft een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel. Koemelkvrije wafelsDacht jij dat je nu geen wafels meer kunt eten? Dat heb je mis, met dit overheerlijke wafel recept kan jij nog altijd van die geliefde rechthoekjes of hartjes genieten. Wil je nog feestelijkere wafels? Voeg er tan nog wat chocolade aan toe of meng wat cacaopoeder door het beslag. Wat heb je nodig om koemelkvrije wafels te maken? – 600 gram soja bakboter – 500 gram zelfrijzende bloem – 500 gram suiker – 8 eierdooiers – 10 eiwitten – 2 zakjes vanillesuiker Hoe maak je koemelkvrije wafels? – Begin met de boter een beetje te verwarmen – Als de boter een beetje verwarmd is, voeg je 2/3 van de suiker en 8 eierdooiers toe – Meng dit goed door – Neem een nieuwe kom en klop hierin de eiwitten met het laatste deel (1/3) suiker – Zeef de bloem en voeg dit toe aan de kom met boter en dooiers – Voeg tot slot de geklopte eiwitten ook aan de kom toe – Laat dit mengsel eerst 10 minuten rusten, voordat je gaat bakken |
https://koemelkallergie.net/koemelkvrije-producten/ |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Wat is Whey proteïne? Whey proteïne heeft de hoogste biologische waarde van alle eiwitten. Het is onder sporters het meest gebruikte eiwitsupplement. In iedere sportschool praat er wel iemand...
- Eiwitrijke pannenkoeken: een lekkere afwisseling Afvallen en pannenkoeken lijken op het eerste gezicht niet echt bij elkaar te passen. Met de Amino-Fit Proteïne pannenkoeken gaan gewicht verliezen en lekker eten...
- Zo maak je gele tanden weer mooi wit Als je in de spiegel kijkt en je mond open doet, wil je natuurlijk het liefst zo wit mogelijke tanden zien. Zijn je tanden echter...
- Een efficiënte autofabriek Volkswagen heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van CO2-reductie. In 2021 leverde de Groep 472.300 geëlektrificeerde auto’s in de EU, zo’n 64 procent meer...
- Pre-workout voor dummy’s – hoe neem je dit supplement? Als het aankomt op supplementen zijn er ontzettend veel verschillende keuzes om voor te gaan. Nu is het wel een feit dat niet ieder supplement...
- Met de Jeep de Natuur in Op 15 juli 1941 tekende de voormalige Willys-Overland Co. een contract met het Amerikaanse Ministerie van defensie om te beginnen met de productie van het...