Hip en Gezond
Image default
Verslavingen

Zo maak je gele tanden weer mooi wit

Als je in de spiegel kijkt en je mond open doet, wil je natuurlijk het liefst zo wit mogelijke tanden zien. Zijn je tanden echter niet zo wit als je zou willen of zit er aanslag of best veel verkleuring op? Dan zijn er voldoende middelen op natuurlijke basis te vinden waarmee je jouw gele tanden witter kunt maken. Daar hoeven echt niet altijd chemicaliën aan te pas te komen om toch een wit makend effect te hebben.

 

Kijk en vergelijk wat er allemaal te koop is

Tussen deze producten om je tanden witter te maken vind je onder andere whitening pennen, tandpoeder, mondwater, tandpasta en flosmiddelen. Weet je niet goed welk middel het beste bij jou past? Kijk dan altijd op voorhand goed rond wat er allemaal te koop is voordat je iets aanschaft. Houd daarbij in gedachten dat je het beste volledig natuurlijke of biologische producten kiest waar geen chemische toevoegingen aan gedaan zijn. Op die manier loop je namelijk het minste kans op nare bijwerkingen.

 

Spoelen met mondwater voor een fris gevoel

Veel mensen willen al wel eens mondwater gebruiken. Bijvoorbeeld om een droge mond lekker op te frissen of om gewoon een schoon en gezond gevoel te krijgen. Doe jij dit ook en ben je op zoek naar een eenvoudige doch effectieve manier om je tanden wat tinten witter te krijgen? Kies dan voor mondwater dat daarvoor kan zorgen. Een goed voorbeeld van een dergelijk mondwater is het Coco Chai van Dr. Brite. Dit mondwater heeft een licht kruidige smaak en is bij uitstek geschikt voor mensen met gevoelige tanden en mondaandoeningen.

 

Maak op een simpele manier je tanden witter

Daarnaast zorgt het ervoor dat door de toevoeging van kokosolie in combinatie met zeezout je tanden witter worden en dat je mond verzacht en gehydrateerd aanvoelt. Zo doet het mondwater ook precies waarvoor het bedoeld is. Vind je de smaak niet zo fijn? Dan kun je natuurlijk ook voor een andere smaak mondwater kiezen. Kijk dan wel altijd even goed of dit ook voor wittere tanden kan zorgen.

 

Oxyd8 mondwater zorgt op een natuurlijke manier voor wittere tanden

Een ander mondwater met een bijzonder milde smaak en werking is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. Hieraan zijn geen mogelijk schadelijke toevoegingen gedaan zoals SLS of alcohol en het mondwater werkt op volledig biologische basis. Het middel bevat fluoride dat niet alleen je gebit goed beschermt tegen de vorming van gaatjes, maar ook wittere tanden als gevolg heeft.

 

Geen kunstmatige toevoegingen om klachten te voorkomen

Het mondwater bevat alleen effectieve en gezonde ingrediënten zodat dit te allen tijde veilig gebruikt kan worden. Er zit geen alcohol of SLS in zodat je geen kans loopt op wondjes, een droge mond of een irriterend effect. De meeste kunstmatige middelen die worden toegevoegd hebben nog wel eens nare bijwerkingen maar geen werkzame bestanddelen dus daarom zitten ze er gewoon niet in. Zo kun je ook op een natuurlijke manier je tanden en mond gezond houden.

 

 

Bestrijd verkleuringen en vlekken met biologisch tandpoeder

Tandpoeder is ook een goed middel om je tanden minder geel te maken. Wil je graag dat de aanslag en verkleuringen op je tanden verdwijnen en dat je de oorspronkelijke kleur weer terug krijgt? Dan kun je daar het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden voor gebruiken. Dit werkt op basis van vliesjes van witte rijstkorrels en bloemen van de witte mangrove zodat je tanden op volledig biologische wijze gebleekt kunnen worden.

 

Hoe ga je de klus met tandpoeder klaren?

Niet bekend met tandpoeder of wil je weten hoe het werkt? Eigenlijk is dat heel simpel. Je doet de gewenste of aanbevolen hoeveelheid poeder op een natte tandenborstel (dan valt het er namelijk niet zo snel af) en brengt dit op je gebit aan. Goed poetsen zoals je gewend bent en het poeder kan zijn werk doen. Na een poosje zul je resultaat boeken en dan mag je de frequentie terugbrengen. Ben je eenmaal tevreden met het resultaat? Dan is alleen tweewekelijks onderhoud om de tanden wit te houden voldoende.

 

Whitening pennen geven snel een witter resultaat

Een product waar je misschien niet direct aan zou denken om je tanden te bleken maar wat wel uiterst effectief is, is een whitening pen. Kies je hierbij voor de Whitening Pen met actieve houtskool van Dr. Brite dan haal je een middel in huis waarmee je je tanden al binnen een week tot vier tinten lichter kunt maken. Het middel voorkomt en verwijdert vlekjes op de tanden op biologische wijze en is niet schadelijk omdat er geen chemische stoffen in zitten. Het bleken geschiedt met behulp van actieve houtskool in combinatie met zuiveringszout maar door de toevoeging van vitamine C, kokosolie en xylitol verzorgt en beschermt het tevens je mond en gebit. De gel heeft een mintsmaak en geen chemische nasmaak zodat deze bij veel mensen goed zal bevallen.

 

Flos je tanden netjes wit en schoon

Flossen doen mensen nog wel eens na het eten. Niets zo irritant natuurlijk als er een restje is blijven zitten op een plek (doorgaans in kleine ruimtes tussen de tanden) waar je met poetsen met een borstel niet bij kunt. Wil je flossen maar ook meteen je tong goed reinigen en tandplak tegengaan? Kies dan voor de Dentek Floss en Picks. Hiermee doe je alles in één keer omdat de draad op een boogje zit en er een tandenstoker en tongreiniger aan het product vast zitten. Vooral niet vergeten dat je er ook nog eens wittere tanden van krijgt. Veel makkelijker kan het niet worden om zo een gezond gebit en dito mond te krijgen.

 

Houtskool tandpasta zorgt voor een blijvend wit effect

Tandpasta die je tanden wit maakt is er voldoende te koop. Kijk echter wel altijd goed of het effect blijvend of slechts optisch is. Blijvend is beter maar kies daar wel een middel bij dat natuurlijk is en dat een milde werking heeft. Een goede tandpasta is in dit geval de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden. Deze kun je dagelijks gebruiken en is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden.

https://www.vraagdetandarts.nl/oorzaak-gele-tanden/