Nieuwe artikelen

4 manieren om asperges te bereiden

Zowel groene als witte asperges zijn razend populair in Nederland. Je hebt ook verschillende soorten recepten voor beide soorten. Steeds meer mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren om asperges zo lekker of zo snel mogelijk te bereiden. Wil jij achter alle mogelijke manieren om de lekkerste asperges klaar te maken komen? Lees dan hieronder de vier beste manieren om ze klaar te maken.

Koken

De meest klassieke en traditionele manier om witte asperges te bereiden is ze simpelweg koken. Je doet dit door een grote pan vol met water op het vuur te zetten. Je kunt eventueel op dit punt wat zout toevoegen voor meer smaak aan de asperges. Wacht tot het water kookt en voeg de asperges toe. Hoe lang je de asperges moet koken ligt puur aan de dikte en hoeveelheid van de asperges. Het beste is om goed te blijven kijken totdat de asperges boven komen drijven en ze beetgaar zijn. Laat ze niet te lang koken, want snot gare asperges zijn natuurlijk ook niet lekker.

Grillen

Groene asperges zijn juist uitermate geschikt om in de pan te bakken. Je kunt dit het beste doen door ze te halveren en te marineren met olijfolie, peper en zout. Zet de pan op redelijk hoog vuur aan en leg de gemarineerde asperges erin. Zo krijg je een heerlijke knapperige asperge. Draai de asperges af en toe om en zorg dat ze volledig doorgebakken zijn. Wanneer je ze knapperig genoeg vindt, kun je het vuur verlagen en met een deksel erop nog even laten gaar stomen. Zo heb je heerlijke en knapperige asperges die geweldig goed gaan bij de meeste vleesgerechten.

Oven

Groene asperges zijn ook prima te bereiden in een oven. Je doet dit op bijna dezelfde manier zoals je asperges zou grillen. Je neemt een bakplaat waar je wat bakpapier op legt. Wrijf de groene asperges in met olijf olie, peper en zout. Je kunt eventueel nog andere kruiden toevoegen die je lekker vindt. Bak ze voor ongeveer twintig minuten op 200 graden en draai ze halverwege om.

Magnetron

Iets wat mensen niet weten, maar steeds populairder wordt is zijn asperges uit de magnetron. Asperges uit de magnetron zijn snel, makkelijk en ook nog eens super lekker. Veel supermarkten bieden tegenwoordig asperges uit de magnetron aan en je kunt ze bereiden volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat. Zo heb je vaak binnen 10 minuten een gehele maaltijd op tafel staan!

https://aspergeskoken.info/asperges-koken-magnetron/

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Hipengezond.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Stralend én gezond: jouw gebit in goede handen bij Haagse Hout Tandartsen

Stralend én gezond: jouw gebit in goede handen bij Haagse Hout Tandartsen Een stralende glimlach begint bij goede mondverzorging. Woon je in Den Haag en zoek je een moderne tandartspraktijk waar je je meteen op je gemak voelt? Dan is Haagse Hout Tandartsen dé plek voor jou. De praktijk biedt hoogwaardige tandheelkundige zorg, met aandacht voor jouw wensen én comfort. Van controle tot cosmetische tandheelkunde Bij Haagse Hout Tandartsen kun je terecht voor alle tandheelkundige behandelingen. Denk aan controles, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, kronen en bruggen. Ook voor cosmetische behandelingen zoals tanden bleken of facings ben je hier in goede handen. Alles wordt uitgevoerd met moderne apparatuur en volgens de laatste richtlijnen. De tandartsen werken nauw samen met mondhygiënisten, zodat jouw gebit volledig verzorgd wordt vanuit één vertrouwde locatie. Persoonlijke aanpak met aandacht voor jou Elke patiënt is uniek. Daarom staat persoonlijke aandacht centraal. Of je nu een angstige patiënt bent, specifieke

Gepubliceerd door Hip en Gezond.nl