Hip en Gezond
Image default
Veroudering

4 manieren om asperges te bereiden

Zowel groene als witte asperges zijn razend populair in Nederland. Je hebt ook verschillende soorten recepten voor beide soorten. Steeds meer mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren om asperges zo lekker of zo snel mogelijk te bereiden. Wil jij achter alle mogelijke manieren om de lekkerste asperges klaar te maken komen? Lees dan hieronder de vier beste manieren om ze klaar te maken.

Koken

De meest klassieke en traditionele manier om witte asperges te bereiden is ze simpelweg koken. Je doet dit door een grote pan vol met water op het vuur te zetten. Je kunt eventueel op dit punt wat zout toevoegen voor meer smaak aan de asperges. Wacht tot het water kookt en voeg de asperges toe. Hoe lang je de asperges moet koken ligt puur aan de dikte en hoeveelheid van de asperges. Het beste is om goed te blijven kijken totdat de asperges boven komen drijven en ze beetgaar zijn. Laat ze niet te lang koken, want snot gare asperges zijn natuurlijk ook niet lekker.

Grillen

Groene asperges zijn juist uitermate geschikt om in de pan te bakken. Je kunt dit het beste doen door ze te halveren en te marineren met olijfolie, peper en zout. Zet de pan op redelijk hoog vuur aan en leg de gemarineerde asperges erin. Zo krijg je een heerlijke knapperige asperge. Draai de asperges af en toe om en zorg dat ze volledig doorgebakken zijn. Wanneer je ze knapperig genoeg vindt, kun je het vuur verlagen en met een deksel erop nog even laten gaar stomen. Zo heb je heerlijke en knapperige asperges die geweldig goed gaan bij de meeste vleesgerechten.

Oven

Groene asperges zijn ook prima te bereiden in een oven. Je doet dit op bijna dezelfde manier zoals je asperges zou grillen. Je neemt een bakplaat waar je wat bakpapier op legt. Wrijf de groene asperges in met olijf olie, peper en zout. Je kunt eventueel nog andere kruiden toevoegen die je lekker vindt. Bak ze voor ongeveer twintig minuten op 200 graden en draai ze halverwege om.

Magnetron

Iets wat mensen niet weten, maar steeds populairder wordt is zijn asperges uit de magnetron. Asperges uit de magnetron zijn snel, makkelijk en ook nog eens super lekker. Veel supermarkten bieden tegenwoordig asperges uit de magnetron aan en je kunt ze bereiden volgens de bereidingswijze die op de verpakking staat. Zo heb je vaak binnen 10 minuten een gehele maaltijd op tafel staan!

https://aspergeskoken.info/asperges-koken-magnetron/