Hip en Gezond
Image default
Fitness

Hoe moet je stijldansen?

Dans je al en wil je nu ook gaan stijldansen? Of misschien is dansen helemaal nieuw voor je en weet je niet waar je moet beginnen met stijldansen. Wij begrijpen dat dit lastig kan zijn. Daarom hebben wij een ideaal stappenplan, waarmee je binnen no-time leert hoe je moet stijldansen!

 

Stap 1 Welke stijldansen zijn er?

Ontdek eerst welke stijldansen er zijn en welke stijldansen jij leuk vindt. Je hoeft niet elke dans te kennen. Kies degene die jij leuk vindt en leer hiervan de basis.

 

Stap 2 Wat zijn je doelen?

Wil je leren dansen omdat je het leuk vindt of wil je aan toernooien en aan competities meedoen? Misschien wil je er wel gewoon een beetje beter uit zien tijdens het uitgaan. Kies eerst je doel. Op basis van je doel en de kennis van welke stijldansen er zijn, weet jij welke stijldans je moet gaan leren.

 

Stap 3 Danshouding

Om goed te kunnen stijldansen is de houding die je aanneemt heel belangrijk. Je dient je handen op de juiste plek te leggen en je gezicht recht voorruit te houden. Kijk dus niet naar de grond om op je voeten te letten. Probeer ook vrolijk te kijken en vergeet je angsten.

 

Stap 4 Leer de box step

Wil je zo snel mogelijk leren stijldansen? Begin dan bij de box step. De box step zorgt er namelijk voor dat je zo snel mogelijk de basis van bijna iedere stijldans onder de knie hebt.

 

Stap 5 Luister naar ballroommuziek

Wil jij een beter gevoel krijgen voor ritme? Luister dan naar ballroommuziek. Door te luisteren naar de muziek krijg je een steeds beter gevoel hoe je je lichaam moet bewegen op de muziek.

 

Stap 6 Kijk op YouTube

Tegenwoordig is er geen makkelijkere manier om stijldansen te leren dan door filmpjes te kijken op YouTube. Hier zie je hoe andere een dans uitvoeren, maar zijn er ook mensen die je stap voor stap uitleggen hoe je moet beginnen. Daarnaast kun je wanneer alles te snel voor je gaat, de snelheid van de filmpjes langzamer zetten. Ideaal dus.

 

Stap 7 Zoek een partner om mee te dansen

Dansen is leuker wanneer je het samen doet. Stop daarnaast met oefenen voor de spiegel, en breng het dansen in de praktijk. Jij helpt je partner en je partner helpt jou.

 

Stap 8 Ga dansen!

Is er een feestje of sta je in een kroeg? Trek je stoute schoenen aan en ga de dansvloer op. Hoe meer je oefent met stijldansen, hoe sneller je het leert.

 

Ga op les!

De ultieme tip is om dansles te nemen. Op deze manier stap je in op het gewenste niveau en wordt je geleidelijk aan beter. Hierbij krijg je hulp van iemand die zelf een ster is in stijldansen en daarnaast ook nog ervaring heeft om mensen te leren stijldansen. Wat wil je nog meer? Kijk dus snel welke stijldans bij jou past.

https://www.swing-inn.nl/lesaanbod/stijldansen/