Hip en Gezond
Image default
Fitness

Hoe maak je van sporten een gewoonte?

Het kan soms lastig zijn om van iets als sporten een gewoonte te maken. Vaak ben je moe als je ’s avonds van werk thuiskomt en plof je liever op de bank dan dat je gaat sporten. Of je wilt ergens wel gaan, maar het gebrek aan motivatie weerhoudt je ervan om naar de sportschool te gaan. Wat de reden ook mag zijn, er zijn manieren die ervoor zorgen dat je gemakkelijker een gewoonte maakt van fitnessen.

 

Persoonlijke begeleiding

Als het je echt niet lukt om uit jezelf naar de sportschool te gaan dan kan je opzoek gaan naar persoonlijke begeleiding die jou coacht en helpt daar waar nodig. In grote steden als Rotterdam en Amsterdam heb je veel bureaus die zich bezighouden met personal training. Ben je bijvoorbeeld woonachtig in Rotterdam, zoek dan eens voor de grap op personal trainer Rotterdam en je krijgt tientallen resultaten. Om een duidelijker beeld te krijgen van de beste personal trainer Rotterdam is het slim om vooraf wat research te doen en reviews te checken van de verschillende bureaus.

 

Maak een planning

Als je echt een routine van iets wilt maken is het ook belangrijk om je agenda erop aan te passen. Schrijf op welke dagen je wilt gaan sporten en hoeveel uur je per sessie kwijt bent. Op die manier kan je het makkelijker inplannen in je dagelijkse routine. Daarbij is het voor je mentaal makkelijker om je aan afspraken te houden wanneer je dit hebt opgeschreven.  

 

Rustig opbouwen

In het begin is het belangrijk dat je lichaam en spieren wennen aan het sporten. Bouw het daarom langzaam op en probeer niet gelijk 5 keer per week te gaan. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld om de 2 of 4 weken een stap voorruit zet. Dit kan zijn: of een dag extra in de week trainen, of gezonder eten, minder drinken enz. Op deze manier bouw je het rustig op en wen je geleidelijk aan een nieuwe, gezondere levensstijl.

 

GO

Het allerbelangrijkste in het de eerste weken is dat je gewoon gaat. No excuse. Ook al heb je een keer geen zin of je voelt je wat minder goed, gewoon gaan. Als je klaar bent zul je er nooit spijt van hebben en meestal is het alweer leuk het moment dat je in de sportschool staat. Probeer jezelf gewoon niet te veel over te geven aan het gevoel dat je hebt wanneer je geen zin hebt. Niet nadenken, maar gewoon gaan.