Hip en Gezond
Image default
Fitness

Gezond blijven terwijl je een druk leven hebt

Je kent het wel. Je hebt een verantwoordelijke baan, misschien een paar kinderen. Een partner en vrienden waar je tijd aan wilt besteden. Hier en daar een keer op vakantie. Voor je het weet kom je uren in een dag tekort. En dan moet je eigenlijk nog gaan sporten en een beetje gezond blijven eten. Bij veel mensen schiet het er dan ook geregeld bij in. Maar wanneer je niet consequent beweegt is het lastig om het iedere keer toch weer op te pakken. En dat terwijl het juist in deze hectische tijden superbelangrijk is om voldoende te blijven bewegen! Probeer de volgende tips eens uit, dat maakt het een stuk makkelijker!

Probeer een app

Er zijn tegenwoordig talloze apps beschikbaar die je helpen om je voeding en hoeveelheid beweging in de gaten te houden. Wanneer je niet weet wat de huidige situatie is, kan het lastig zijn om hier veranderingen in te maken. Bovendien wordt je met een app herinnert aan het feit dat je op je gezondheid wilt letten. Er zijn zelfs apps verkrijgbaar waar je leuke, kleine prijsjes kunt winnen wanneer je een bepaald doel haalt. Van korting op musea tot een leuke gepersonaliseerde sleutelhanger!

Bewegen en sporten zijn twee verschillende dingen

Bij gezondheid en bewegen denken mensen al snel aan sporten. Maar bewegen en sporten zijn twee heel verschillende dingen. Regelmatig sporten is natuurlijk hartstikke goed voor je maar als je iedere dag een half uur of een uur gaat wandelen ben je ook al top bezig! Wanneer je merkt dat je er moeite mee blijft hebben om jezelf naar de sportschool te slepen, doe het dan vooral niet! Ga in plaats daarvan eens een uur wandelen in het bos, de stad of in de polder. Je merkt dat je hoofd tot rust komt terwijl je tegelijkertijd de bloedsomloop stimuleert en je verbrand nog altijd meer calorieën dan wanneer je op je kont achter de tv blijft zitten. Ga vooral op zoek naar een manier van bewegen die bij jouw leven past. Dat kan zo simpel zijn als de auto laten staan en naar de supermarkt toe te lopen.