Hip en Gezond
Image default
Fitness

Een vliegende start naar een mooier lijf

Wil jij eens en voor altijd afrekenen met jouw ongezonde levensstijl? Wil je er gewoon top uitzien? Dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. Het belangrijkste is dat je het punt bereikt dat je klaar bent met jouw huidige levensstijl. Vaak is namelijk het probleem dat mensen een ongezonde levensstijl niet genoeg ervaren als erg genoeg. Hoe zorg je er nu voor dat je zo snel mogelijk op het punt komt, dat je wil veranderen? Dat kan op verschillende manieren.

Sportvast

Heb je vooral moeite met de gevolgen van jouw levensstijl voor jouw uiterlijk? Begin dan met sportvast. Sportvast is sporten en vasten inéén. Het voordeel van de sportvast methode is dat je zo een vliegende start maakt. Daardoor zie je snel resultaat én je ziet daardoor snel hoe erg het daarvoor was. Als je dat mooie resultaat ziet, wil je niet snel terug naar de oude situatie. Natuurlijk is sporten en vasten niet een methode die je levenslang gaat volgen. Het gaat daarna vooral om te blijven sporten en gezond te eten, maar niet meer te vasten. Zo blijf je op gewicht en je blijft er goed uitzien.

Gezondheid

Merk je dat het jou eigenlijk meer gaat om jouw gezondheid, in plaats van hoe je eruitziet? Dan bereik je dat snel door elke dag een half uur te wandelen, 80% van de tijd gezond eten te eten en door tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Bij de spier- en botversterkende activiteiten gaat het er vooral om dat je dit matig tot matig-intensief doet. Dit kan dus door bijvoorbeeld te gaan hardlopen. Ben je meer een team mens? Dan is voetbal misschien wel een leukere sport voor jou.

Resultaat

Wil je echt het maximale bereiken? Dan is het handig om een voorbeeld in gedachten te nemen of beter nog. Knip er een plaatje van uit. Maak een foto van jouw lijf nu en telkens na een bepaalde tijd. Dit kan vooral helpen om te zien dat je gezien de langere termijn steeds meer bij jouw ideaal plaatje in de buurt komt. Dit werkt goed als motivatie, voor de laatste loodjes.