Hip en Gezond
Image default
Fitness

De sauna: het wondermiddel bij afvallen?

Een heleboel mensen zijn ervan overtuigd dat de sauna hét redmiddel is in de strijd tegen overtollig gewicht. Deze mensen zweren dan ook bij saunabezoekjes. Je zou er immers gewicht door verliezen. Dit is één grote fabel. In de sauna verliest je lichaam flink wat vocht. Dit vocht dien je wel te vervangen, anders droogt je lichaam uit. Bovendien heb je hydratatie toch echt nodig als je graag wilt afvallen. Een saunabezoek kan voor een gunstigere doorbloeding zorgen, wat fijn is na een sportsessie. Je spieren dienen dan namelijk te herstellen en dit lukt het beste met een goede doorbloeding. Tevens zijn je gewrichten hierbij gebaat. Wil je flink afvallen, dan is het zaak om lekker te gaan sporten en je eetpatroon om te gooien. Natuurlijk kun je daarbij ook naar de sauna.

De sauna bezoeken en de voordelen hiervan

Een diëtist in Rotterdam kan je helpen met het omgooien van je eetpatroon. Ga natuurlijk wel voor een gediplomeerde diëtist Rotterdam. Een goed eetpatroon in combinatie met het doen van een sport is essentieel in de strijd tegen de kilo’s. Dit bereik je niet met saunabezoekjes alleen. De sauna bezoeken kan je immuunsysteem echter wel een flinke oppepper geven. Er worden namelijk witte bloedcellen aangemaakt. Je lichaam wordt zo extra beschermd tegen eventuele infecties. Daarnaast zorgt saunabezoek ervoor dat je lichaam gifstoffen afvoert. Je talgklier op je hoofdhuid raakt niet alleen geactiveerd, maar maakt ook nog eens stoffen aan voor het hydrateren van je haren. Chronische pijn zou je (deels) ook kunnen bestrijden door het bezoeken van sauna’s. Het is hierbij wel belangrijk dat je overlegt met een arts.

Sport en voeding

Alleen het bezoeken van sauna’s zal jou dus niet helpen bij je gewichtsverlies. Intensief sporten en een goed eetschema zijn daarentegen wél vruchtbaar. Probeer wel intensief en gericht te sporten. Wat hierbij helpt is het beoefenen van een sport die je ook daadwerkelijk een lange tijd kunt volhouden. Het heeft geen zin om bijvoorbeeld tegen je zin op een crosstrainer te gaan staan. Maak qua voeding ook keuzes die gezond zijn en laat je zo min mogelijk verleiden door culinaire lekkernijen.

https://samen-sterk.com/dietist-rotterdam/