Hip en Gezond
Image default
Fitness

De meest hippe sporten van Nederland!

Wie gezondheid belangrijk vindt, weet dat sporten hier een belangrijk onderdeel van vormt. Maar wat zijn nou eigenlijk de meest hippe sporten van Nederland? En waarom? In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje. Zo blijft je hip en gezond!

Hardlopen

Hardlopen is al jarenlang erg populair. Zowel in verenigingsverband als individueel. Er wordt geschat dat maar liefst 2,4 miljoen Nederlanders minimaal 1 keer per week hun hardloopschoenen aantrekken en een rondje gaan lopen. Hardlopen is dan ook erg toegankelijk, je hebt er bijna geen spullen voor nodig en je kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Hier zit alleen ook een keerzijde aan. Hardlopen is ook behoorlijk blessuregevoelig. Begin je net met lopen? Stel dan niet te hoge doelen of ga bij een vereniging waarbij een coach je kan adviseren en trainen.

Zwemmen

In een waterland als Nederland is het niet verwonderlijk dat zwemmen populair is. De successen van Nederlandse atleten op grote toernooien zoals de Olympische Spelen dragen ook nog eens bij aan de populariteit van de sport. Net als bij hardlopen kun je alleen of in verenigingsverband zwemmen. Dat maakt het laagdrempelig en het is supergoed voor je conditie! Pas alleen wel op met zwemmen in natuurwater. Controleer van tevoren of het water veilig is. Dat betekent dat je op de (onder)stroom moet letten en of het water niet is besmet met bijvoorbeeld blauwalg.

Voetbal

Dit is geen verrassing. Voetbal is verreweg de meest populaire teamsport van Nederland. Het is dan ook volkssport nummer 1. Veel mensen komen op jonge leeftijd al in aanraking met voetballen en zelfs op basisscholen worden regelmatig toernooien georganiseerd. (Dikke tip: voetbal sleutelhangers als prijs voor de kinderen!). Voetbal is een sport waarbij het voor veel mensen niet alleen draait om de sportieve prestaties maar juist ook om de gezelligheid. Samen bezig zijn en plezier maken. En daar leent voetbal zich uitstekend voor!